loading
close
SON DAKİKALAR

Erkan Baş: Kentlerin yaşanabilir olmaktan çıkmasının sorumlusu AKP'dir

Erkan Baş: Kentlerin yaşanabilir olmaktan çıkmasının sorumlusu AKP'dir
Tarih: 06.02.2019 - 12:02
Kategori: Siyaset

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Kaçak Saray için Atatürk Orman Çiftliği'ni, Yazlık Saray için Marmaris Ormanları'nı katlettiğini, İstanbul'da bulunan 130 gökdelenin 126 tanesinin AKP döneminde yapıldığını birilerinin Recep Tayyip Erdoğan'a hatırlatması gerekiyor" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te basın açıklaması düzenledi. Erkan Baş, basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erkan Baş'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

'İŞÇİLERİN SESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

"Ülkenin dört bir yanında çalışma koşulları, ücretleri, örgütlenme hakları için mücadele eden işçilerin direnişleri sürüyor. Flormar'da, Cargill'de, Makro Market'te, Real-Metro Marketleri'nde, Reysaş'da, Serfloor'da, Sibaş Gıda'da, Babacanlar Kargo'da, Aydın Efeler'de aylardır direnen işçilerimizin seslerini yükseltmek için elimizden geleni yapacağız.

İSİG tarafından henüz yeni açıklanan rapora göre ocak ayında 155 işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti. Bunlar tesadüfen gerçekleşen cinayetler değil, işçilerin fıtratında olan 'kazalar' değil. Ölen işçiler arasında ülkemizde kölelik koşullarında çalıştırılan göçmen işçilerin sayısının arttığını da görüyoruz. Ayrıca hayatını kaybeden işçilerin yüzde 98’i sendikasız işçilerden oluşuyor. Türkiye’de artık örgütsüzlük ölüm anlamına geliyor. Yaşamak için de örgütlenmeliyiz. 15 işçi çalıştığı işyerinde ısınmaya çalışırken yanarak ya da zehirlenerek hayatını kaybetmiş. Bu çağda emekçileri böylesi bir sona iten düzen elbette hesabını da verecek.

'ŞULE ÇET DAVASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Şule Çet davasında skandal raporla cinsel saldırıya ve cinayete kılıf hazırlanıyor. Şule Çet davasının takipçisi olacağımızı, davayı takip eden kadın örgütlerinin yanında olacağımızı beyan ediyoruz.

22 yaşında genç bir kadın öldürülüyor ve katilleri kendilerini kurtarmak için parayla Adli Tıp raporu hazırlatabiliyor. Demekki Türkiye’de bir cinayet işleyenin  parası varsa ve yeterli kamuoyu oluşmuyorsa kendisini kurtarma şansı oluyor. Ancak Şule Çet cinayetinin üzerinin örtülmesinin önüne geçeceğiz ve mücadele eden kadın örgütlerinin destekçisi olarak bu konuyu Meclis gündeminde tutmaya devam edeceğiz.

Sözde 'mağduriyet' adı altında tecavüzcülerin affedilmesi gündemde. AKP geçtiğimiz yıllarda da benzer bir girişimde bulunmuş ve kadın örgütlerinin mücadelesi sayesinde bu yasa geçirilememişti. İstismarcılara af girişiminin Meclis’te yasalaştırılmasının önüne geçeceğiz. Biz TİP olarak, ‘Erken yaşta evlilik diye bir şey yoktur, çocuğa yönelik cinsel istismar vardır’ diyoruz.

'SARAY'DAN BAKILINCA TEK SORUN SEÇİMLER'

Ülkede birçok sorun var ama Saray'dan bakılınca tek sorun yerel seçimlermiş gibi görülüyor. Biz yerel seçimlerde AKP-MHP faşist blokunun geriletilmesi için her türlü çalışmanın içinde olacağımızı söyledik. Parti olarak seçimlerde bu yaklaşıma uygun davranacağız.

'KENTLERİN YAŞANABİLİR OLMAKTAN ÇIKMASININ SORUMLUSU AKP'

Büyük kentler başta olmak üzere birçok kent 25 yıldır aynı zihniyet tarafından yönetiliyor. Kentlerin yaşanabilir olmaktan çıkmasında, AKP dışında herkesin suçu varmış gibi söz ediliyor. AKP sözcüleri de bu durumdan şikayet ediyorlar. Doğrudan bu iktidarın kadroları tarafından yönetilen bir İstanbul ve Ankara tablosuyla karşı karşıyayız fakat iktidar, kendisi dışında herkes suçluymuş gibi davranıyor.

Kaçak Saray için Atatürk Orman Çiftliği'ni, Yazlık Saray için Marmaris Ormanları'nı katlettiğini, İstanbul'da bulunan 130 gökdelenin 126 tanesinin AKP döneminde yapıldığını birilerinin Recep Tayyip Erdoğan'a hatırlatması gerekiyor.

Sadece 3. Havalimanı için 2 milyon 330 bin ağacı kestiler. İstanbul’da 496 deprem toplanma alanının 450 tanesini imara açtılar.

'BU ZİHNİYETİN KENTLERDEN UZAKLAŞTIRILMASI GEREK'

Bugün yerel seçimlerde önümüzdeki görev ülkemizi, kentlerimizi, kendi kişisel çıkarları ve rant için yok eden bu anlayışa karşı mücadele etmektir. Yediği önünde, yemediği arkasında olan ancak şikayet etmekten başka hiçbir şey yapmayan bu zihniyetin kentlerden uzaklaştırılması gerek.

'TÜRKİYE BÜTÜN OLARAK CEZAEVİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ'

AKP elindeki tek kozu kullanıyor, toplumu sopayla dizayn etmeye çalışıyor. Türkiye bütün olarak bir cezaevine dönüştürüldü. Toplumu aç bırakıyorsunuz, buna ses çıkaranları da cezaevlerine gönderiyorsunuz.

'GÜVEN, ERDEM VE KOZAĞAÇLI'NIN AÇLIK GREVİNİN SESİNİ DUYUYORUZ'

Leyla Güven'in açlık grevi kritik bir aşamaya geçmiş durumda. Eren Erdem'in adalet orucunun sesini duyduğumuzu söylüyoruz. Hukuksuz bir biçimde tahliye edildikten sonra tekrar tutuklanan Selçuk Kozağaçlı'nın açlık grevinin de sesini duyuyoruz.

Bu hafta Meclis'te tüm bu haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliğin sesini duyurmaya çalışacağız. Emekçilerin, Şule Çet'in sesi olacak, istismarın parlamentoya gelmemesi ve kadın örgütlerinin sesini yükseltmek için elimizden geleni yapacağız."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları