loading
close
SON DAKİKALAR

Esad üçüncü dönem yeminini etti

Esad üçüncü dönem yeminini etti
Tarih: 16.07.2014 - 16:56
Kategori: Dünya

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Haziran ayında düzenlenen seçimler sonrasında, bugün üçüncü dönem yeminini etti...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, üçüncü yedi yıllık dönem yeminini Şam’daki Başkanlık Sarayı’nda etti. Tören ilk kez, geleneklerin aksine mecliste gerçekleştirilmedi. Suriye devlet televizyonu yemin törenini canlı yayında verdi.

Törende, Esad’ın kırmızı halıda yürüdüğü esnada bando Suriye Milli Marşı’nı çaldı. Esad yeminini milletvekilleri, Müslüman ve Hristiyan din adamları ve kendisini destekleyenlerin önünde etti.

KURAN'A EL BASTI

Yeminini Kuran’a el basarak gerçekleştiren Suriye Devlet Başkanı, anayasaya bağlılığını dile getirdi. Esad, “Ülkenin anayasasına, hukukuna ve cumhuriyetçi sistemine saygı duyacağıma ve insanları ve özgürlüklerini koruyacağıma Allah’ın huzurunda yemin ederim” ifadelerini kullandı.

Esad yemini sonrasında bir konuşma yaptı. Oy kullanan Suriyelilere teşekkür eden Esad, bunun “Suriye üzerine açılmış kirli savaşı yenmeye” yardımcı olduğunu vurguladı. Devlet Başkanı, terörü desteklemekle suçladığı Batı ve Arapların, “desteklerinin bedelini ödeyeceğini” söyledi. Esad, “Silahlarını bırakmak isteyenlerle ‘ulusal uzlaşı’ önermeye devam edeceğiz” dedi.

SEÇİMLERİN MEŞRUİYETİ ELEŞTİRİLİYOR

Suriye’de 3 Haziran’da yapılan ve Esad’ın yüzde 88.7 oyla kazandığı seçimler, birçok uluslararası organizasyon tarafından eleştirilmiş ve meşruiyeti sorgulanmıştı. (Reuters/ AFP/ AA)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları