loading
close
SON DAKİKALAR

Fahrettin Koca koronavirüsten 63 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı: Yaşamını yitirenlerin sayısı 277'ye yükseldi

Fahrettin Koca koronavirüsten 63 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı: Yaşamını yitirenlerin sayısı 277'ye yükseldi
Tarih: 01.04.2020 - 19:46
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Fahrettin Koca'nın açıklamaları şöyle:

"Gelinen nokta artık başlangıç günlerrini bile unutturdu. Hiçbirimiz dünyanın neresinde olursak olalım bu hastalık yokmuş gibi davranamayız. Bu eski dünya değil. Bu bir halk sağlığı savaşıdır. Amacımız virüsü erken kontrol altına almaktır. Virüsün bütün gücü yayılma fırsatıdır. Bu savaşta bu fırsatı tanımayalım.

Virüs çok kolay bulaşıyor ve diğer hastalıklarda görmediğimiz şekilde yayılıyor. İzolasyonun ve hareketsizliğin önemli olduğunun tekrar altını çizmek istiyorum. Bu virüs tüm dünyaya yayılımı 3 ayda oldu. Ne kadar kolay bulaştığını belirtmek istiyorum. Japon heyetiyle geçen görüştüm orada yapılan test sayısı 34 bin. Biz şuana kadar yaptığımız test sayısı 100 bini geçti. Kit sorunundan öte bunu çalışabilecek ortamın olması önemli. Biz merkez sayımızı artırıyoruz ve bunu yapabilecek merkezlere izin veriyoruz. Testi daha çok Bilim Kurulu'nda hastaık bulugusu olan ve şüpheli olanlara bu testin yapılabilmesi. Hastalık bulgusu olanlara bu test yapılmalı ve bu dönemde herkes kendini izole ederek geçirmesini istiyoruz.

Son 24 saatte yapılan test sayısı 14 bin 396. Bugünkü vaka sayısı 2 bin 148. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 63. 33 hastamızın da iyileştiğini söylemek istiyorum.

Bütün illerde vaka görüldü. En çok vaka 8 bin 852 ile İstanbul'da görüldü. Yüzde 60'lara yakın. İkinci sırada 853 vaka ile İzmir var. Sonra 752 vaka ile Ankara, sonra Konya ve Kocaeli geliyor.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları