loading
close
SON DAKİKALAR

Faik Öztrak: İşsizler ordumuzun sayısı 104 ülkenin nüfusundan fazla

Faik Öztrak: İşsizler ordumuzun sayısı 104 ülkenin nüfusundan fazla
Tarih: 13.07.2020 - 16:08
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısı sonrası kamuoyuna açıklamada bulundu. Öztrak işsizlik verileri ile ilgili olarak " İşsizler ordumuzun sayısı 104 ülkenin nüfusundan fazla" yorumunda bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Saray rejimi son 2 yıldır freni patlamış kamyon gibi milletimizi eze eze gidiyor. Ucube rejim milletin başına dert oldu. Ekonomi, dış politika, eğitim, hukuk dökülüyor. 

Hayatını kaybeden işçilerin ailesini aramak yerine fabrikanın sahibi arayan, işçi ailelerine yardımcı olmak yerine ilk işi moral yemeği düzenlemek olan rejimden bunu beklemek mümkün değil. 

Libya'da askerlerimizin olduğu havaalanı bombalanıyor. Bombalayan kim Rusya mı, Mısır mı? Başka bir devlet mi? Bilmiyoruz. Libya'da ne olduğunu yazan gazeteciler hemen sarayın zindanlarına atılıyor. 

Gerçek işsiz sayısı 10 milyon 221 bine çıktı. Bu rejim 10 milyon 221 bin yurttaşımıza daha yaşarken kıyameti yaşatıyor. İşsizler ordumuzun sayısı 104 ülkenin nüfusundan fazla. Koskoca bir genç kuşak heba edilmek üzere.

Bu kararlar yıkılmış Osmanlı'nın hukukuna dayanarak Cumhuriyet'in hukukunu yok saydı. Yarın bir gün yok olup gitmiş padişah iradesine göre birileri daha hak iddia ederse, Osmanlı dönemindeki malını mülkünü talep ederse ne olacak?  Atatürk'ün kılıcı olmasaydı bugün Ayasofya'da ecdadın emanetleri üzerinde hak iddia edebilir miydik? İşte gazi, kılıç hakkının verdiğini bu özgüvenle Ayasofya'yı bütün insanlığın ortak mirası olarak müze yapmış. Bunu beğenmediniz mi? Elinizde yetki var. Bunu yetkinizi kullanarak değiştirebilirdiniz. Ama siz yargının arkasına sığınmayı tercih ettiniz. Bu karara tarihe karşı ihanet diyerek kararda imzası olan Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiniz.
 
Çankaya ilçe seçim kurulu başkanlığının belirlediği esaslara göre 18-19-20 Temmuz 2020 günlerinde hem genel merkez binamızda hem web sayfamızda hem gündem hem delege listeleri ilan edilecek. Bu çerçevede yapılacak gündeme ve delege listelerine yapılacak itirazlar da süresi içinde ilçe seçim kuruluna yapılacak. 
 
 
 

Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Faik Öztrak MYK gündemini kamuoyuyla paylaşıyor

Cumhuriyet Halk Partisi - CHP paylaştı: 13 Temmuz 2020 Pazartesi

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları