loading
close
SON DAKİKALAR

Faik Öztrak'tan TUBİTAK'a: Attığı imzanın arkasında duramayan bir kurum ülkemizin bilim ve teknoloji politikalarına nasıl yön verecek?

Faik Öztrak'tan TUBİTAK'a: Attığı imzanın arkasında duramayan bir kurum ülkemizin bilim ve teknoloji politikalarına nasıl yön verecek?
Tarih: 13.01.2020 - 14:08
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin basın açıklamasında bulundu. Faik Öztrak konuşmasında TÜBİTAK'ın hazırladığı Kanal İstanbul raporunu inkar eden açıklamasını eleştirdi.

Faik Öztrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

Erdoğan arabuluculuğa soyunmuş, bizim söylediğimiz yere gelmiş. Doğru noktaya gelebilmek için illa ki Putin'le görüşmek mi gerekiyordu? Akıl size Putin'den gelince sus pus kabul ediyorsunuz, biz muhalefet olarak aynı şeyleri söylediğimizde ağzınıza geleni söylüyorsunuz. İdlib meselesi suriye yönetimiyle görüşülerek karara  başlanmalı. Saray muhalfete kulak verse karlı çıkar.

Hükümet dün ak dediklerine bugün kara demek zorunda kalıyor.  Koalisyon hükümetlerinde dahi böyle kakafoni yaşanmamıştı. Ucube tek adam rejiminde tutarlı tek bir adım yok . Millet kendisine zarar verecek filtre düzenlemesine karşı çıkınca AK Parti genel başkanı bu yasayı veto etti. Kendisini kurtarmak için milletvekillerini açığa düşürdü.

TÜBİTAK'ın görüşünde elektronik imza da var ıslak imza da. TÜBİTAK kendi yazdığı görüşünü inkar etmek zorunda kaldı. Başına hayvanat bahçesinden yönetici atanan, şimdi de attığı imzanın arkasında duramayan bir kurum ülkemizin  bilim ve teknoloji politikalarına nasıl yön verecek?

İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul için yapılan harcamalar karşılığında tek bir kuruş ödemeyeceğiz. Bu projeye teklif verecek yandaş müteahhitler ve yandaş kurumlar hesaplarını şimdiden doğru düzgün yapsınlar.

İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul için yapılan harcamalar karşılığında tek bir kuruş ödemeyeceğiz.

Baklavacı ortada, asker, öğretmen ortada. Bakanlıklardaki memurları ortaya çıkarmışsınız. FETÖ’nün bir tek siyasi ayağı ortada yok. Sayın Bahçeli, anlayabildiğimiz kadarıyla bunun sıkıntısını görüyor.  

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları