loading
close
SON DAKİKALAR

Faruk Bildirici, Sözcü okurunu uyardı: Gazetecilik ürünü değil, bir şirketin reklamı

Faruk Bildirici, Sözcü okurunu uyardı: Gazetecilik ürünü değil, bir şirketin reklamı
Tarih: 01.12.2020 - 12:39
Kategori: Medya

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, sosyal medya hesabından Sözcü okuruna uyarıda bulundu.

Faruk Bildirici, kişisel sosyal medya hesabı Twitter'dan  7. Sayfadaki “Dünyanın en prestijli ödülü” başlıklı metni eleştiridi. Paylaşımında "Sözcü okuru dikkat" diyerek uyarıda bulunan Bildirici "“Dünyanın en prestijli ödülü” başlıklı metin gazetecilik ürünü değil, bir şirketin reklamı.Hem de Ç.Toker’in Rönesans’a bu zırh neden, Dersimiz nemalanma diye yazdığı şirketin. Gördüğünüzü sanmam, altta minnacık “Bu bir ilandır” yazılmış! Uyarıyorum." dedi. 

Okurun kandırıldığını belirten Faruk Bildirici “Ticari Reklam ve Haksız Uygulamalar Yönetmeliği’nin 6. maddesini şu ifadelerle hatırlattı:  “Reklamlar, editöryal içerikten görsel ve işitsel olarak açık bir şekilde ayırt edilebilir olmalıdır” ve “reklam olduğu tüketiciler tarafından kolaylıkla fark edilebilir olmalıdır” deniyor."

"Gazetecilik ilkeleri çiğneniyor" diyen Bildirici "Zira Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde Haber ve yorum metinleri veya görüntüleri ile ilan-reklam amaçlı metinlerin ayrımı hiç bir karışıklığa yer bırakmayacak biçimde yapılmalıdır” ilkesi yer alıyor" ifadesini kullandı. 
 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları