loading
close
SON DAKİKALAR

FETHULLAH GÜLEN UYARDI! Ateş Size Dokunur...

FETHULLAH GÜLEN UYARDI! Ateş Size Dokunur...
Tarih: 10.06.2014 - 16:50
Kategori: Dünya

Fethullah Gülen, "Sakın zulmedenlere meyletmeyin, sempati duymayın. Yoksa ateş size dokunur." Ayetini hatırlattı...

Kırık Testi serisinin son kitabı olan Mefkûre Yolculuğu, M. Fethullah Gülen'nin Amerika'da yapmış olduğu ve 19 Haziran 2012 - 22 Eylül 2013 tarihleri arasında yayınlanan çeşitli sohbetlerinden oluşuyor.

Kırk farklı sohbette Hocaefendi, insanları, meleklerden dahi ulvi olan potansiyellerini keşfetmeye ve hakiki insanlık semasıyla buluşmaya çağırıyor.

Kitaptan bazı alıntılar...

Herhangi bir mevkide bulunan bir idarecinin kendi yakınlarını, taraftarlarını, kendisi gibi düşünen insanları kayırması, kollaması zulüm olduğu gibi, milletin arpa kadar dahi olsa malını yeme de bir zulümdür.

Düşmanlık ve çekememezlik duygularıyla Müslümanlarla uğraşma, ” adalet ve hak“ deyip bunları yerine getirmeme, halkın hukukuna tecavüz etme, idarenin başına geçtiğinde insanların sırtından geçinmeyi bir hak olarak görme, milletin malını hortumlama gibi fiiller de zulüm kategorisi içinde yer alır.

İşlenen zulümlere ve onların sahiplerine, az da olsa meyleden bir insan, hiç farkına varmaksızın yavaş yavaş onların sürüklendiği kirli şeylerin içine düşebilir.

İnsanlık tarihi boyunca ‘Bulunduğum makamı kaybederim’ endişesiyle, zulmü alkışlayıp zalimlere yahşi çeken nice talihsiz insanlar vardır…

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları