loading
close
SON DAKİKALAR

Gazeteci Alican Uludağ, sosyal medya paylaşımları nedeniyle ifadeye çağrıldı

Gazeteci Alican Uludağ, sosyal medya paylaşımları nedeniyle ifadeye çağrıldı
Tarih: 24.09.2020 - 14:27
Kategori: Medya

Gazeteci Alican Uludağ, düğününün ardından Beştepe'ye giderek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'la ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle ifadeye çağrıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, geçtiğimiz günlerde evlenmiş, düğünün ardından eşiyle birlikte AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Beştepe'de ziyaret etmişti.

Gazeteci Alican Uludağ, fotoğrafları basında ve sosyal medyada paylaşılan ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yorumda bulunmuş, "Başsavcı evleniyor ve sonrasında soluğu, yürütme organının liderinin yanında alıyor. Düğündeki harcamaların kaynağı ayrıca sorgulanmalı. (Gelinin düğündekinden farklı olarak Saray'da daha kapalı gelinlik giymesi de dikkete değer) AİHM zorlaması ile tahliye kararı verilen Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden çıkamadan yeni bir soruşturmada yeniden tutuklanmasını da aynı başsavcı sağladı. Siyasi muhalifler işte böyle cezaevine atılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Alican Uludağ, payaşımları gerekçe gösterilerek ifadeye çağrıldı. 

Sema Alim Dalgıç'ın imzasıyla AKP yandaşı Sabah gazetesinde bugünü yayımlanan haberde, Uludağ'ın ‘Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçundan hakkında soruşturma başlatıldığı, gözaltına alındığı ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)'den Uludağ'ın gözaltına alınmadığını vurgulandı.

ÇGD'den yapılan açıklamada, "Gazeteci Alican Uludağ, düğünüyle gündeme gelen Ankara Başsavcısını eleştiren paylaşımları nedeniyle dün ifadeye çağrıldı. Bu, gazetecilere yönelik maalesef artık alıştığımız sindirme ve baskı uygulamalarından biridir. Uludağ'ın gözaltına alındığı yönündeki yalan haberler de gazetecileri kriminalize etme çabasının bir parçasıdır. Kimse eleştirilemez değildir. Uludağ ve tüm gazetecilerin görevi de aslen budur: Gazeteciler kamu adına yanlışları dile getirmekten vazgeçmeyecek.

TGS'nin açıklamasında ise TGS Ankara Şube yöneticimiz, gazeteci Alican Uludağ'ın gözaltına aldığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Uludağ, Ankara Başsavcısının düğünü sonrası Cumhurbaşkanını ziyaret etmesine ilişkin paylaşımları nedeniyle savcılığın daveti üzerine dün ifade vermiştir" denildi.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları