loading
close
SON DAKİKALAR

Gazeteci Barış Terkoğlu sabaha karşı evinden gözaltına alındı

Gazeteci Barış Terkoğlu sabaha karşı evinden gözaltına alındı
Tarih: 04.03.2020 - 07:09
Kategori: Medya

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı.

Barış Terkoğlu'nun gözaltına alındığı haberini Barış Pehlivan duyurdu. Pehlivan, "Odatv Haber Müdürü, dostum, yoldaşım, gazeteci Barış Terkoğlu, tıpkı FETÖ’nün 9 yıl önce yaptığı gibi şu an sabaha karşı evinden gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

Avukat Celal Ülgen de Terkoğlu'nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Ülgen, "Sabahın bu saatinde kapıyı gene sütçü değil polis çaldı. Barış Terkoğlu gazetecilik yaptığı için gözaltına alındı. Şu anda Vatan caddesinde Emniyet Müdürlüğünde. Savcılar gene yaptı yapacağını. İktidarın sopası gibi davranmamak gerekir. Avukat arkadaşlarım yanında Barış’ın" dedi.

Terkoğlu'nun avukatından açıklama

Barış Terkoğlu'nun avukatı Serkan Günel, gözaltına ilişkin açıklama yaptı. Günel'in açıklamaları şöyle:

"Barış Terkoğlu ile görüştüm, Güvenlik Şube’den verilen bilgiye göre İst. Cum. Başsavcısı Hasan Yılmaz’ın sözlü talimatı ile bahsi geçen haber nedeniyle gözaltı uygulanıyor. Sabah 9’dan sonra ifadesi alınmak üzere nezarete gönderilecek.

Yine belirtmek gerekir ki bir haber nedeniyle başlatılan soruşturmada Basın Savcılığı dururken Başsavcı Vekilinin bizzat mesai başlamasını beklemeden sözlü talimat ile Barış Terkoğlu'nu gözaltına aldırması da normal değil. Barış Terkoğlu’nun ifadesi Emniyet Müdürlüğünde değil de direkt Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından Çağlayan Adliyesi’nde de alınabilir. Savcılık sözlü talimatı mevcutlu getirilmesi yönünde. Ancak her halukarda sabahın 4’ünde alınması ne hukuki ne mantıklı. İlgili haber nedeniyle Barış Terkoğlu'nun gözaltına alınma sebebi Odatv'nin Sorumlu Müdürü olması."

Avukat Günel Fox TV'de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'ya yaptığı açıklamada da şunları kaydetti:

"Dün bir şehit cenazesinden fotoğraflar içeren haber Odatv'de yayınlandı. Bunun üzerine sosyal medyada saldırı başladı. Bunun sonucunda da 4.30 sıralarında savcı vekilinin talimatıyla gözaltına alındı. 26 Şubat'ta Ümit Özdağ'ın Meclis'te açıklması var. Adı geçen şehit deşifre edilmiş oluyor. Deşifrenin iki kez oluşması söz konusu olmadığındna suç oluşmadığı kanaatindeyim."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları