loading
close
SON DAKİKALAR

'Geniş geçitler kent estetiğini bozuyor'

'Geniş geçitler kent estetiğini bozuyor'
Tarih: 28.12.2012 - 11:23
Kategori: Özel Haberler

CHP İBB meclis üyeleri, İstanbul'daki geniş geçitleri gündeme getirdi...

CHP İBB Meclis Üyeleri Serdar Bayraktar hazırladığı yazılı soru önergesinde, “İstanbul genelinde yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalardaki otoban yaya üst geçitlerinde, geçit genişliği artırılarak, ticari üniteler için yer kazanılması ve bu kazanılan alanların kiraya verilmesi gibi fikirler yer almıştır” Hatırlatmasında bulunarak Başkan Kadir Topbaş’a sordu: “Bu uygulamanın amacı nedir? Kent estetiğine uygun mudur? Gelişmiş ülkelerde uygulaması var mıdır? Bu yapıların kent estetiğine zarar vermemesi için hangi önlemler alınmıştır? Bu geçitlere hangi tür ticari faaliyetlere izin verilecektir? Bu ünitelerde çalışacak personelin karşılaşabileceği sağlık sorunları konusunda hangi önlemler alınacaktır? Egzoz gazı gibi sürekli zararlı kimyasallara maruz kalmaları nasıl önlenecektir?

İstanbul’da otoban yaya üst geçitlerinde, geçit genişliği artırılacağı düşünülmektedir! Geniş üst geçitlerin Kent estetiğine zarar vermemesi için hangi önlemler alınmıştır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Aralık ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Serdar Bayraktar ve Dr. Hakkı Sağlam imzaları ile Meclis Başkanlığına verilen yazılı soru önergesi şöyle;

"Geçtiğimiz aylarda basında çıkan haberlerde İstanbul'da yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalardaki otoban yaya üst geçitlerinde, geçit genişliği artırılarak, ticari üniteler için yer kazanılması ve bu kazanılan alanların kiraya verilmesi gibi fikirler yer almıştır. Bu haberlerde, bu üst geçitlerin içerisinde seyir terası, gazete bayileri, kırtasiye, banka şubeleri, kafeterya gibi birimlerin olacağı, bu proje ile yılda 12 milyar dolar kira geliri elde edileceği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Karayollarına düzenli nakit akışı olacağı belirtilmişti. Daha sonra yeni inşa edilen bazı üst geçitlerin eskilerine oranla geniş olduğu ve üzerine bazı kabinlerin (İBB'ye ait kontör dolum kabini vb) konulduğu bilinmektedir. Bu kapsamda;

1. Bu uygulamanın amacı nedir? Kent estetiğine uygun mudur? Gelişmiş ülkelerde uygulaması var mıdır? Bu yapıların kent estetiğine zarar vermemesi için hangi önlemler alınmıştır?

2. Bu çeşit üst geçit ve uygulamalar ilk etapta hangi noktalarda inşa edilecek ve uygulanacaktır?

3. Bugüne kadar imal edilen hangi geçitlerde uygulanacaktır?

4. Bu geçitlere hangi tür ticari faaliyetlere izin verilecektir?

5. Çevre ticari birimlerince kazanılmış nitelikteki haklar konusunda hangi önlemler alınacaktır? Hangi kısıtlamalar uygulanacaktır?

6. Bu ünitelerde çalışacak personelin karşılaşabileceği sağlık sorunları konusunda hangi önlemler alınacaktır? Egzoz gazı gibi sürekli zararlı kimyasallara maruz kalmaları nasıl önlenecektir?"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ve İstanbul İl Genel Meclisi Grubu

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları