loading
close
SON DAKİKALAR

Gezi Davası'nın 3. duruşması 18 Temmuz'da Silivri'de görülecek

Gezi Davası'nın 3. duruşması 18 Temmuz'da Silivri'de görülecek
Tarih: 17.07.2019 - 09:20
Kategori: Gündem

Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu, 16 kişinin yargılandığı Gezi Davası 18-19 Temmuz'da Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısındaki duruşma salonunda görülecek.

Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesine tepki olarak başlayıp hükümetin politikalarına karşı isyana dönüşen Gezi direnişine ilişkin 16 isim hakkında açılan Gezi Davası yarın ve cuma günü (18-19 Temmuz) görülmeye devam edecek. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gezi direnişinden 6 yıl sonra Gezi Parkı eylemlerine ilişkin iddianame hazırlamış, 5 Mart'ta kabul edilen 657 sayfalık iddianamede 16 isim hakkında dava açılmıştı.

"Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. İddianamede, bazı sanıkların "Mala zarar verme", "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması", "İbadethane ve mezarlıklara zarar verme", "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet", "Nitelikli yağma" ve "Nitelikli yaralama" gibi suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılma talebiyle açılan davada yargılananlar ilk kez 24 Haziran'da hakim karşısına çıkmıştı.

25 Haziran'daki ikinci duruşmada tutuklu bulunan Yiğit Aksakoğlu tahliye edilmiş, Osman Kavala'nın ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

İlgili haberler:
Gezi davası Silivri'de görülüyor
Gezi davası duruşması 2. gününde: Yiğit Aksakoğlu'na tahliye Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi; davaya 18-19 Temmuz'da devam edilecek

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları