loading
close
SON DAKİKALAR

Giresun, Dereli'de Akkaya Deresi taştı, sel araçları sürükledi

Giresun, Dereli'de Akkaya Deresi taştı, sel araçları sürükledi
Tarih: 22.08.2020 - 22:49
Kategori: Şehir

Giresun’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle taşan Aksu Deresi, Dereli ilçesinin cadde ve sokaklarını adeta nehre çevirdi. Yol kenarındaki araçlar sel nedeniyle sürüklendi, ortaya korkunç bir manzara çıktı.

Giresun’u etkisi altına alan sağanak yağış şehrin birçok yerinde su baskınlarına ve tahribata yol açtı. Dereli ilçesinde gün boyu yağan sağanak yağış, akşam saatlerinde dere taşkınlarına ve su baskınlarına neden oldu. İlçe merkezi yakınlarından geçen Aksu Deresi'nin taşmasıyla cadde ve sokaklar adeta nehre döndü.
 

Taşkının şiddetinin artması nedeniyle yol kenarlarında park halindeki araçlar sele kapıldı. İşyerlerinde yaklaşık 1 metreye kadar su baskınları yaşandı. Dereli Kaymakamlığı tarafından yapılan anonslarda vatandaşların evlerinden çıkmamaları çağrısı yapıldı. Ekipler, iş makineleriyle duruma müdahale etmeye devam ediyor.

Giresun Valiliği bir gün önce yağış uyarısı yapmıştı ayrıca taşkın ve sel sonrası uyadı; "DİKKAT!...İlimiz merkez ve ilçelerinde aşırı yağışların devam etmesi beklenmekte olup, vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önemle duyurulur..."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları