loading
close
SON DAKİKALAR

Göçük altında kalmayı seçtiler

Göçük altında kalmayı seçtiler
Tarih: 17.02.2014 - 14:07
Kategori: Dünya

Güney Afrika'da başkent Johannesburg'a yakın kaçak bir altın madeninde yaşanan göçüğün ardından 11 işçi kurtarıldı.

Güney Afrika'nın Gauteng eyaletinin Benoni kenti yakınlarındaki kaçak bir altın madeninde mahsur kalan işçilerden 11'i, iki gündür süren çalışmalar sonucu kurtarıldı. Ancak madenciler, kurtarıldıktan sonra yasadışı madencilik yaptıkları için tutuklandı. Mahsur kalan diğer madencilerin ise arkadaşlarının tutuklandığını ve salı günü mahkemeye sevk edileceklerini duyunca yukarı çıkmayı reddettikleri açıklandı.

Mahsur kalan madencilerin gözaltı korkusuyla madenden dışarı çıkmayı reddetmeleri sonucu kurtarma operasyonu da gece saatlerinde askıya alındı. Gauteng polisi, yasa dışı alanda madencilik yapan en az 200 kişinin yerin altında olduğunu söyledi. Acil Tıp Hizmetleri ER24'ün sözcüsü Werner Vermaak da, mahsur kalanlara yiyecek ve içecek yardımı yapıldığını açıkladı. Yetkililer madencilerden talep gelmemesi durumunda kurtarma operasyonunu tam olarak başlatmayacaklarını duyurdu.

Ancak Vermaak ise ‘madenin geceleri özel bir güvenlik firması tarafından korunduğunu ve fikirlerini değiştirmeleri durumunda yardımcı olabileceklerini’ söyledi. Vermaak ayrıca güvenliklerin madencilerin kendi başlarına kurtulma girişimlerini de önleyeceklerini belirtti. Ancak Vermaak, madencilerin kurtulmalarını sağlayacak merdiven ve iplerden yoksun olduklarını ve yardım almadan maden ocağını terk edemeyeceklerini vurguladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları