Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde İYİ Parti’nin kazandığı seçimin iptal edilmesi nedeniyle boşalan belediye başkanlığı koltuğuna 24 Haziran’da AKP’nin milletvekili adayı olan Vali Yardımcısı Osman Akbaş kayyum olarak atandı.
Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, iğneyle kuyu kazma dönemini geride bırakmış ve kanatlanıp uçma aşamasının eşiğine gelmiş durumdadır" dedi.
İçişleri Bakanlığı, Suriyelilere yapılan yardımın kesilmesi ile ilgili Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan hakkında soruşturma başlattı.
TTB Merkez Konseyi üyeleri, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklamaları nedeniyle üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, TTB Merkez Konseyi üyeleri hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan ayrı ayrı ikişer kez 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
İstanbul Valiliği'nin, İBB Başkanı İmamoğlu'nu iftara davet edip sonra da bir gün erteleme kararı alması, "YSK kararını mı bekliyor" sorusuna neden oldu.
Dışişleri Bakanlığı'ndan, Türkiye'nin bugün gerçekleşen NATO komutanlık devir teslim törenini terk etmesiyle ilgili açıklama yapıldı.
Büyük Çamlıca Camii açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul sevdalıları için koltukların makamların hiçbir kıymeti yoktur. Biz de yatırımlarımızla, projelerimizle İstanbul'u ilmek ilmek dokuyacağız" dedi.
Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın (11) okul çıkışı saçında olan tokanın kayıp olduğu, 'delil' olarak el konulan çamurlu çorapların da Adli Tıp Kurumu'na gönderilen eşyalar arasında bulunmadığı öne sürüldü.
NATO'da komutanlık devir teslim törenine üye olmamalarına rağmen Rumlar davet edildi. Bunun üzerine Türkiye töreni terk ederek tepki gösterdi.
ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nden 3 Mayıs Dünya Basın özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj paylaşıldı.
CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Bu iktidar, bu kafa ile tarımı resmen ölüme götürüyor. Kendi ayçiçeği üreticisine ödeme yapmazken, kaynak yaratmazken, 100 bin ton ayçiçek ithalatı yapabiliyor. Resmi Gazete’de çıkan bu karar ile kimler zengin edilecek?” dedi.
KONDA araştırma şirketinin 2018 yılında 18 yaş üstü 26 bin 871 kişi ile görüşerek hazırladığı 10 farklı araştırmadan derlenen verilerle oluşturulan 'Türkiye 100 kişi olsaydı' isimli çalışma dikkat çekici sonuçlara ulaştı.
CHP Milletvekili Ayhan Barut, sıfır gümrük vergisiyle 'tohum' adı altında 100 bin ton ayçiçeği ithal edilmesi kararına sert tepki göstererek, "Yerli üretimi desteklemek yerine 'Yerliyiz, milliyiz' diyerek halkı kandırmaya çalışanlar, hasat dönemi yaklaşırken çiftçimizi yine mağdur edecek" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimiyle ilgili olarak, “ünvanının kendisine yüklediği hiçbir görev ve sorumluluğu yerine getirmediği” gerekçesiyle Ankara İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ünsal Bulut hakkında suç duyurusunda bulundu.
Anayasa Mahkemesi (AYM), FETÖ'nün medya yapılanmasının darbe çağrışımı davası sanığı gazeteci Nazlı Ilıcak'ın "hak ihlali" başvurusunu oy birliğiyle reddetti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK'nın seçimle ilgili son kararı söyleyeceğini vurgulayarak, "Biz yapılmış seçimin üzerine asla başka bir yorum düşünmüyoruz" dedi.
İçişleri Bakanlığı, Çubuk'ta Kemal Kılıçdaroğlu'nun maruz kaldığı lince ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun korumalarını suçladı.
OHAL İnceleme Komisyonu, 126 bin 120 başvurudan 70 bin 406’sını sonuçlandırdı. 70 bin 406 başvurunun 5 bin 250’si kabul, 65 bin 156 ise ret kararı ile sonuçlandırıldı. 55 bin 714 başvurunun incelemesi ise devam ediyor.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mart yapılan İstanbul seçimlerine ilişkin sandık kurullarına yönelik yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
31 Mart yerel seçimlerini kazanarak görevlerinin başına geçen CHP'li belediye başkanları bugün Ankara'da toplandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) bağlı toplu konut projelerini yürüten PORTAŞ şirketi yönetimi, olağanüstü genel kurul toplantısının 7 Mayıs günü yapılmasına oy çokluğuyla karar verdi...