CHP Tekirdağ Milletvekili ve Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. İlhami Özcan Aygun, AKP’nin tarımda yaşanan krizi aşmak için getirdiği modelin çok daha büyük krizler yaratacağı uyarısını yaptı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu F-35 ve S-400 için ABD'ye ortak çalışma grubu önerisinde bulunduklarını ancak ABD''den yanıt gelmediğini söyledi.
Barış bildirisini imzaladığı için yargılanan Prof. Dr. Zübeyde Füsun Üstel'in hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.
Çorlu'da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 25 kişinin ve yaralıların yakınları bugünden itibaren 'Adalet nöbeti'ne başladı. Polis, nöbeti ve basın açıklamasını engellemeye çalışıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'li başkanlar ve meclis üyeleriyle belediye meclisinde bir araya geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, mesaisinin ilk gününde belediye ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanı alt yapılarını incelemek üzere yetkilendirme yaptı. Ayrıca belediyede personel alımı, alım-satım ihalelerini de durdurma kararı aldı.
Dost ve müttefik devletlere verilecek hibe sınırı 20 milyon lira olarak tespit edildi. İlgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yer aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almasının ardından İBB çalışanlarına bir mektup yazdı.
Niğde’de son 6 gün içinde yaklaşık 1500 kişi bulantı, kusma ve ishal şikâyetiyle hastanelere başvurdu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Özellikle içme suyuna yönelik söylentilere yetkililer “su temiz” diyorlar. Bu durumda yaygın hastalığın nedeni nedir? Yurttaş bunu sorguluyor” dedi.
Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) yaşanan devir-teslim öncesi AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım ile karşılaştığını ve el sıkıştığını söyledi. Uğuroğlu, Yıldırım'ın kendisine "Kaybettik ne yapalım? Kısmet değilmiş" dediğini ifade etti.
Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Antalya ve Isparta’nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Anadolu Ajansı'nın (AA) faaliyet, bütçe ve örgütlenme denetimi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca yürütülecek.
Gaziantep’te, 40’ı çocuk 56 kişinin can verdiği canlı bomba saldırısına ilişkin 12 sanığın yargılandığı davada gerekçeli karar yazıldı. “IŞİD'in kadınları örgüt üyesi olarak kabul etmediği” gerekçesiyle IŞİD'in Gaziantep emiri Mehmet Kadir Cebael’in eşi Fadile Cebael’e beraat kararı verildi.
Uzun yıllardır yapılan denetimlerde ortaya çıkan tespitlerden kaynaklanan zararları tazmin etmediği gerekçesiyle eleştirilen Sayıştay, AKP’li Arnavutköy Belediyesi’ndeki usulsüzlüklerin yol açtığı kamu zararının sorumlulardan tazmini için bir dizi karar aldı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından darp edilen Av. Sertuğ Sürenoğlu'nu aradı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Memur-Sen'in düzenlediği "İşin geleceği" isimli programda konuştu. Erdoğan, 31 Mart seçimleriyle ilgili "YSK noktayı koyduğu zaman bizim için mesele biter" dedi.
Hükümet, seçimin ardından belediyelerdeki görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında değişikliğe gitti. Bundan böyle belediyelerde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak.
Yahudilerin Mısır'daki kölelikten kurtuluşu anısına sekiz gün süren Pesah (Hamursuz) Bayramı bugün başladı.
İbadetlerini yerine getirmek isteyen müslümanlar “Bugün kandil mi?”, “Bugün ne kandili? sorularının cevabını arıyor? Bugün Şaban ayı içinde idrak edeceğimiz tek kandil olan Berat Kandili.
31 Mart 2019 yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Tokat’ın Erbaa ilçesinde Belediye Başkanlığı yarışını kazanan MHP’li Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöz, selefi AKP’li Başkan Hüseyin Yıldırım döneminden kalma borç durumu gösteren afişi belediye binasına astırdı.
Elinde bileti olduğu halde uçamayan yolcularla ilgili sorunların artması üzerine konuyla ilgili düzenlemeler güncellenerek yolcuların böyle bir durumda talep edecekleri haklar konusunda uyarıda bulunuldu.