Diyanet, geçen yıl bütçeden 7.7 milyar lira pay aldı. Ancak yılsonuna doğru ek bütçe istedi ve 600 milyon lira daha ödendi. Böylelikle 2018 yılında 8.3 milyar lira harcama yaptı.
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı medya organlarında yer alan "AKP Bağlar İlçe Başkanlığı'na yönelik saldırı" haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK’nin ardından dün topladığı MKYK’de seçim sonuçlarını değerlendirirken, parti içinde, ekonomik koşullar, strateji hataları ve MHP ile ittifakla birlikte birçok ilin kaybedilmesinde aday tercihlerinin neden olduğu konuşuluyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece'de polisin evleri gezerek seçmenlere , "Hangi partiye oy verdiniz?" diye sorduğu iddialarıyla ilgili olarak, "Türkiye'ye taahhüdümdür. İspat etsinler, istifa etmeyen namerttir. Bu kadar açık ve net. Çok net söylüyorum" dedi.
Yandaş medyanın Maltepe'de CHP'lililerin olay çıkardığı için sayım durduğuna ilişkin yaptığı haber tutanağı tarafından yalanlandı.
YSK verilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak mazbatası henüz verilmeyen Ekrem İmamoğlu, A Haber'in sorularını yanıtladığını ancak söylediklerinin yayınlanmadığını ifade etti.
NATO Parlamenter Asamblesi’nin dün Antalya’da yapılan özel oturumuna sunulan ve AKP İstanbul Milletvekili Berat Çonkar tarafından hazırlanan Suriye raporunda, Türkiye’nin Suriye politikası konusunda dikkat çeken tespitler yapıldı.
YSK, HDP'den Mardin Belediye Başkanlığı'na seçilen Ahmet Türk'e mazbata verilmesini kararlaştırdı.
Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nun, Sandık Sayım Kurulu sayısını ve sayımı artırmak istemesine tepki gösteren MHP ve AKP'lilerin kurulu basması, Özel Harekat polislerinin duruma müdahale etmesi ile durduruldu.
12 Eylül davasında, dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkındaki kamu davasının ortadan kaldırılmasına karar verildi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan İstişare Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Gezi Direnişi sırasında Ethem Sarısülük’ü başından vurarak öldüren polis Ahmet Şahbaz’a verilen 15 bin 200 TL’lik adli para cezasını onadı.
Pelikancı Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın, dün "FETÖ'cü" dediği moda kurumunda, bugün "danışman" olduğu ortaya çıktı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELBİM A.Ş. ile Bankalararası Kart Merkezi (BKM) arasında İstanbulkart'ın yerli ödeme sistemi TROY ile entegre edilmesi için iyi niyet protokolü imzalandı.
Kırşehir Belediyesinin yeni başkanı CHP'li Selahattin Ekicioğlu, makam araçlarını satıp kendi özel aracını makam aracı olarak kullanmak istediğini il meclis toplantısında dile getirdi. Ancak, AKP’li meclis üyeleri makam aracının satışına onay vermedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Hukuka uygun olmayan kanıt üretmek, FETÖ’nün orduya kumpas kurarken yaptığı iştir. Bir büyükşehir seçimini vermemek için çabalayanlar, FETÖ’den öğrendiği yöntemleri kullanmakta, FETÖ’cül bir aklın kurbanı olmaktadırlar" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "YSK demokrasi adına büyük bir vazife üstlenmiş durumda. YSK sürecin neticelenmesine dair kararı vermeli. Millet görevin bize verilmesini bekliyor" dedi.
Daha önce AKP'ye oy verdiğini söyleyen bir yurttaş, bundan sonra AKP'ye oy vermeyeceğini söyledi. Tenceresini kaynatamadığını ifade eden yurttaş, "Ben yemek yapamıyorsam, geçimimi sağlayamıyorsam, çocuklarımın geleceğini sağlayamıyorsam oyumu niye vereyim?" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, AKP'nin itirazları sonucu YSK'nın Denizli'nin Honaz ilçesinde 2 Haziran’da seçimin tekrarlanması kararına tepki göstererek, "2 Haziran'da haramilere ikinci bir ders vereceğiz! Mazbatayı alacağız!" dedi.
Galata Kulesi'nin seyir alanından atlayan 27 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.