Gazeteci Mustafa Hoş, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın tren kazalarına ilişkin sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstihbarat Daire Başkanlığını ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle bir kısmı dairenin eski çalışanı 32 kişinin yargılanmasına devam edildi.
CHP'li Emir, "Ülkemizde, kaç gazetecinin cezaevinde olduğunu söylemeyerek, devekuşu misali bu sorunu gizleyebileceklerini zannetmektedirler. Oysa Türkiye’nin bu sorunun üzerine açık yüreklilikle gitmesi ve hapisteki gazeteciler sorunu utancından bir an evvel kurtarılması gerekmektedir" dedi.
SODEV Vakfı'nın 2001 yılından beri düzenli olarak verdiği “İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü” bu yıl da düzenlenecek olan bir törenle sahiplerine teslim edilecek.
CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, son iki ayda bölgenin almış olduğu sağanak yağışlar nedeniyle mağdur olan çiftçilerin borçlarının ertelenmesi için TBMM Başkanlığına önerge verdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim problemimiz şu bir terör örgütü var ve ABD bu terör örgütüne destek veriyor. Bu terör örgütü ABD'nin desteğiyle Arapların yaşadığı yerleri zorla kontrol ediyor" dedi.
Çankaya Üniversitesi’nde eğitim gören Hasan İsmail H. İsimli öğrencinin öğretim görevlisi Ceren Damar’ı öldürmesi gündemdeki yerini korurken benzer bir olayın Gaziantep Üniversitesi’nde de yaşandığı ancak olayın rektörlüğe bildirilmeden üzerinin kapatılmaya çalışıldığı ileri sürüldü.
İzmir'de, kadın hastalarının mahrem görüntülerini çekerek bir internet sitesi aracılığıyla yaydığı iddiasıyla gözaltına alınan doktor, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden 4 akademisyenin gerçekleştirdiği analiz çalışması kapsamında 43 farklı markanın içme suyu örneği üzerinde 16 farklı ağır metalin analiz işlemi gerçekleştirildi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmeden İBB Başkan adayı olması hakkında, "Ben İstanbul'u kaybedeceğini gördüğüne inanıyorum" diye konuştu.
Bursa’da 'FETÖ' yapılanmasıyla ilişkili oldukları suçlamasıyla 13 iş insanı gözaltına alındı.
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye kuvvetli lodosun etkisi altında... Marmara ve Ege Bölgelerini etkisi altına alacak lodosla birlikte şiddetli sağanak yağmurların da etkili olması bekleniyor.
CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Ankara’da HDP’lilere yönelik gözaltıları protesto eden ve aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu partililere polisin biber gazıyla müdahale etti.
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP iktidarında Türkiye'nin mutlaka basın özgürlüğünü sağlayacağını, basın emekçilerinin çalışma ve özlük haklarının hızla iyileştirileceğini belirtti
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Seyit Torun, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
Merkez üssü Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi olan 3.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Poşetlerin bir yüzeyinde çevreci slogan ve sıfır atık logosu kullanımını zorunlu hale getirdik" açıklamasında bulundu.
Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnamede 108 madde yer aldı.
Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Basın Konseyi'nin verilerine göre 13 binin üzerinde gazeteci işsiz bırakıldı, her 3 gazeteciden 1’i ancak çalışma olanağı bulabiliyor.
Milli kültürün uluslararası tanıtımına katkı sağlar nitelikte olan dizi filmlerin desteklenmesi, sinema sektörünün uluslararası alanda rekabet gücünün artırılması ve Türkiye'nin film üretim merkezlerinden biri haline gelmesi amacı taşıyan teklif, komisyonda kabul edildi.