CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu tren kazasındaki bilirkişi raporunun TCDD’deki tüm ihmalleri ortaya koymasına karşın TCDD Yönetimini kusurlu bulmamasını “skandal” olarak yorumladı.
Adana Bölge Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı, kendisinden ayrılmak isteyen eşini 9 yerinden bıçaklayarak ağır yaralamaktan 14 yıl hapis cezasına çaptırılan ve cezası 4.5 yıla indirilen Serkan Taciroğlu (37) hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti
Levent'teki Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na iki sivil araçla 6 kişi geldi.
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ABD'nin doları bir silah olarak kullandığını belirterek, "Gittikçe dünyada müttefiki azalan ABD, tek müttefike sarılmış vaziyette, o da dolar. Tek müttefiki dolar. Onunla ülkelere ayar vermeye çalışıyor" dedi.
3. Havalimanı projesi İGA CEO’su Kadri Samsunlu, Fatih Altaylı'ya geçen ay düzenlenen işçi eylemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Samsunlu, 'işçiler haklıydı' ifadesini kullandı.
Milyonluk ihalelerdeki kayırmayı Sayıştay raporu ortaya çıkardı. Sayıştay’ın raporuna göre Ulaştırma Bakanlığı’nın verdiği ihalede maliyet 231.8 milyon lira iken, bedel olarak 658 milyon lira ödendi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin açtığı akademik İngilizce sınavı mahkemelik oldu. Sınavın cevap anahtarının yanlışlarla dolu olduğuna hükmeden mahkeme, ders gibi bir karar verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erciyes Üniversitesi'nde konuştu. Erdoğan üniversitelerin özgürlüklerine vurgu yaptığı konuşmasında, "Türk üniversiteleri tarihlerinin en özgür, en güçlü dönemini yaşıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rahip Brunson'ın tahliyesine ilişkin olarak "Yardımları için Erdoğan'a teşekkür ediyorum" açıklamasına yanıt verdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ile ikili görüşmelerde bulunmak ve düşünce kuruluşu Chatham House'un "Değişen Dünya Düzeninde Avrupa" konulu yuvarlak masa toplantısında konuşma yapmak üzere Londra'ya geldi.
AKP’li bazı isimler birden fazla kurumun yönetiminde yüksek ücretlerle görev yapıyor. Bazı isimler ise aynı anda Varlık Fonu ve kamu bankalarının yönetim kurulunda görev alıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Kanal İstanbul'un çevresinde kurulacak yeni yerleşim alanının planlamasına ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında protokol imzalanması teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.
Arda Turan'ın açıklamalarına Berkay cephesinden cevap geldi. Şarkıcının hastaneden taburcu olmasının ardından açıklama yapan avukatı yeni iddialarda bulundu. Berkay ise "Eşimden ve Aslıhan Turan'dan özür diliyorum" dedi.
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ'ı geçen yıl İslami İlimler Enstitüsü’ne enstitü sekreteri olarak atamış, Derya Bağ tepkiler üzerine istifa etmişti. Olayın üzerinden 1,5 yıl geçtikten sonra Rektör Bağ, eşini bu kez de Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne atadı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleriyle ilgili olarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, CHP alsın kullansın diye yapmadı. Hazine'ye gitsin diye yaptı. Biz Meclis'e bu konuyu getiriyoruz" dedi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu 15 arazi aracı ve 2 Mercedes marka otobüs satın aldı. Araçlara 5 milyon 378 bin lira ödedi.
TBMM 27. Dönem Başkanı İsmail Kahraman, Brunson'ın tahliyesine ilişkin konuşarak "Türkiye'yi öyle rahat gezilebilecek, dolaşılabilecek, istihbarat edilebilecek, istedikleri bilgileri edinebilecekleri bir yer olarak görmemeleri bakımından çok ibret-i müessire dediğimiz bir hadise olmuş oldu" dedi.
Sayıştay raporları gündem oluşturmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı ve bakanlık raporlarının açıklamasının ardından üniversite raporları da açıklandı. Hakkında birçok iddia bulunan Prof. Dr. Ali Gür’ün rektörü olduğu Gaziantep Üniversitesi ile ilgili çok konuşulacak bilgiler yer aldı.
Yargıtay, yaptığı tadilatla komşusunun deniz manzarasını kapatan yazlıkçının, evini eski haline getirmesi gerektiğine karar verdi. Kararda, bu tür davalarda mahkemece normal bir insanın hoşgörü ve tahammül sınırlarını aşan bir el atmanın bulunup bulunmadığının tespit edilmesi gerektiği belirtildi.
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre Doğu Anadolu Bölgesi ve Marmara Bölgesindeki 11 ilde sağanak bekleniyor.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye ve ABD arasında krize neden olan Rahip Andrew Brunson'ın tahliye edilmesine ilişkin açıklama yaptı.