BTP Genel Başkanı Haydar Baş ve 14 sanığın , başkasına ait mal varlığını zorla üzerine geçirdiği iddiasıyla yargılandığı davada Haydar Baş ve avukatı Lütfullah Önder’in 3 milyon değerindeki taşınmazlarına tedbir konulmuştu. Tedbirlerin kaldırılması için yapılan itiraz bozulmadı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 vekil hakkında fezleke hazırladı.
HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında verilen zorla getirilme kararına ilişkin, "Yasa dışıdır, Anayasa'ya aykırıdır. Çünkü Pervin Buldan’ın dokunulmazlığı vardır. Bu Anayasa’ya da Türkiye’nin imzaladığı uluslararası sözleşmelere de aykırıdır" dedi.
MHP, Meral Akşener’in evinin önündeki protesto sebebiyle Üsküdar İlçe Teşkilatını görevden aldı. Akşener'in evinin önünde eylem yapan 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalayan eski F-16 pilotu Müslim Macit'in, koğuş araması sırasında panosunda asılı fotoğrafları kaldırmasını isteyen infaz koruma memurlarını "Sizinle en kısa zamanda hesaplaşırız" sözleriyle tehdit ettiği belirlendi.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Son ihtarım, sonuçlarına katlanırsın' sözlerinin ardından dün gece yarısı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde ülkücü bir grubun toplanmasına tepki gösterdi.
Adana'daki İncirlik Üssü'nde, 2 yıl önce, ABD askeri Nicholas Allen Rockwell'in başına çuval geçirmeye çalışan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak, yargılandıkları davada beraat etti.
TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası, (BMO) 24 Haziran seçim sonuçlarını inceleyerek tespit ettikleri veri hatalarını rapor haline getirdi.
İstinye'den Beşiktaş'a giden biri Iraklı 2 kadından, 10 kilometrelik mesafe için 213 TL ücret alan taksici hakkında 'dolandırıcılık' suçundan 5 yıl hapis ve 5 bin gün adli para cezası istemiyle dava açıldı.
Affa sıcak bakmayan AKP, tepkileri ölçmek için kamuoyu araştırması yapacak, çıkan sonuçlara göre tavrını netleştirecek.
Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Pınarbaşı Camii'nde imamlık yaparken, arkadaşıyla 'FiRock' adlı müzik grubunu kuran ve 'Rockçı imam' olarak tanınan Ahmet Muhsin Tüzer, meslekten ihraç edildi.
İYİ Parti üyeleri, genel başkan Meral Akşener'in evinin önünde basın toplantısı düzenledi. Dün MHP'li olduğunu söyleyen kişilerce düzenlenen protestoya tepki gösteren partililer, "Bir kadının kapısına gece vakti adam yollamak, mafyaların raconunda bile yoktur" dedi.
Büyükşehirlerdeki öğrenciler, yurt, yemek, ulaşım gibi zorunlu harcamalarını dahi karşılayamadıkları için burs miktarını yeterli bulmuyor. Kredi alan öğrenciler ise daha şimdiden borçlarını nasıl ödeyeceklerini düşünüyorlar.
OHAL Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Komisyon başvuruların 33 bin 700’ü hakkında ret kararı verirken, 2 bin 300’ü hakkında kabul kararı verdi. 2 bin dolayında kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen kamu görevlisi Komisyon kararı ile görevine iade edildi" denildi.
İstanbul Valiliği, dün gece İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önünde toplanarak slogan atan bir grup ülkücü hakkında soruşturma başladığını açıkladı.
Uludağ Üniversitesi’nin 2017 yılına ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklanan Sayıştay raporunda ağır usulsüzlükler ve mevzuata aykırı yanlış kararlar tespit edildi.
Sayıştay Başkanlığı, 2017 yılı hesaplarını denetlediği İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nde parasal harcamaları mevzuata aykırı buldu.
Sayıştay, Türkiye’deki devlet üniversitelerinin 2017 yılına ilişkin denetim raporunu yayımladı. Raporlarda, üniversite hastaneleri için yapılan “iflas noktası” ve “mevcut yapılarını devam ettirmeleri mali olarak imkânsız” tespitleri dikkat çekti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Tarım, Hazine ve Maliye Bakanı'nın daha önce atıl tarım arazilerinin üretime nasıl kazandırılacağına ilişkin soru önergesi verdi.
Satışa sunulan malların etiketlerinde ve fiyat listelerinde yer verilmesi zorunlu olan yerli üretim logosunun kullanımına ilişkin esaslar belirlendi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 12.45'da şehit Jandarma Uzman Çavuş Özgür Can İnce'nin cenaze törenine katılacak.