Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 5'i tutuklu, 51 sanıklı davada cezaları içeren kısa kararını daha önce açıklayan mahkeme, gerekçeli kararını da hazırladı.
Ahmet Tatar'ın eşi Leyla Tatar'ın annesi Tamam Tatar, hayatını kaybetti.
AKP yönetimi MHP’nin af önerisini bugün yapacağı MYK toplantısında tartışacak. İki partinin yaptığı seçim ittifakına zarar vermemesi için partililere bu konuda görüş belirtmemeleri uyarıları yapılmıştı.
ABD-Türkiye arasındaki F-35 krizinde tartışmalar “radar izi” konusunda yoğunlaştı. ABD’liler, Rus S-400 sisteminin F-35’leri radarında göreceği endişesini dile getiriyor. Türk tarafı iki sistemi aynı anda çalıştırmayarak sorunu çözebileceklerini iddia ediyor.
Dokuz günlük Kurban Bayramı boyunca yerli turistlerin başından geçenlerin gündeme taşındığı yeme-içme ve plajlardaki pahalılık haberleri ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklama yaptı. Ersoy, işletmelere yönelik olarak "Vatandaşa kazıklanıyormuş hissi vermeyin" dedi.
Pendik’te oturdukları sitenin parkında arkadaşlarıyla oynayan 7 yaşındaki Hira Nur Demircan’ı tabanca ile yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınıp sonra serbest bırakılan komşu B.B. (26) dün savcının talimatıyla yeniden gözaltına alındıktan sonra, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Tunceli'deki yangın alanlarına girişleri engellenen HDP'li Bilgen, "Dêrsim yangınları Orman Bakanlığı’nın sitesinde bile yok. Bu suçu örtmektir, gizlemektir. Eğer bir suçunuz yoksa niye gitmemize izin vermiyorsunuz?" dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kuvayi Milliye benzetmesi yaptığı ÖSO, Türk Lirası'ndaki değer kaybından şikayetçi. Suriye'de TSK ile ÖSO'nun kontrol ettiği bölgelerde TL ile maaş alanlar bu durumdan rahatsız.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle 359 bin lira manevi tazminata mahkum edildiği davanın gerekçesi açıklandı.
Küçükçekmece'de bir kamyondan yola kimyasal madde döküldü. 2 kişi hastaneye kaldırıldı.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, af tartışmaları ile ilgili olarak, "Bir toplumsal mutabakat arayalım ve kim kimi affediyor görelim. Bu açıdan CHP olarak kategorik olarak hiçbir zaman affa karşı olmadık. Affa ilkesel bir şekilde bakıyoruz ve toplumsal mutabakat arıyoruz" dedi.
HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, insanların patlama noktasına geldiğini söyleyerek, genel af çağrısı yaptı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.
Topkapı Sarayı'nda müze müdürüyken 3. Selim'in tahtını lojmanına taşımaya kalkınca gündeme gelen, ince Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli hakkında tarihi kazı ve restorasyon çalışmalarının giderlerinde usulsüzlük iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
CHP Milletvekili Aygun, Et ve Süt Kurumu’nun Brezilya’dan ithal ettiği sığırlarda şarbon hastalığı tespit edilmesine ilişkin, “Acaba kaç hayvanda daha şarbon var. Bu korku ile nasıl yaşanır? Vatandaş, et yemekten mi vazgeçecek?” dedi.
Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'ndaki 700. hafta eylemini yasaklayan ve müdahale emri veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumartesi Anneleri'nin eylemini "istismar" olarak nitelemişti.
Et ve Süt Kurumu, Ankara'da özel sektöre ait bir işletmede şarbon hastalığının görülmesi üzerine firmanın karantinaya alındığını açıkladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenen ve gayrimenkul sektörünü bir araya getiren konutta yeni seferberlik kampanyasının detayları ortaya çıktı.
Sanatçı Haluk Levent, bayramda kaçan ve yüzerken bulunan danayı satın aldıklarını açıkladı.
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 'terör örgütü yöneticiliği' iddiasıyla yargılandığı davada tutukluluk halinin devamına karar verildi.
İçişleri Bakanlığı, bayram tatili boyunca en çok ölümlü kazanın Konya, Antalya ve İzmir illerinde meydana geldiğini açıkladı.