Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi, saat 08.15'te Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde bir depremle daha sarsıldı.
Halkların Demokratik Kongresi bileşenleri ‘Demokratik Cumhuriyet Ortak Vatan İçin Hayır’ sloganıyla anayasa değişikliği referandumu deklarasyonlarını açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkanlığını TBMM Eski Başkanvekili Hasan Korkmazcan’ın yaptığı 'Milli Anayasa Hareketi' heyetini kabul etti.
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, aralarında Ziraat Bankası, PTT, BİST'inde bulunduğu büyük kamu kurumlarının Varlık Fonu'na devredilmesine ilişkin açıklama yaptı.
AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Kent Konut yemek faturalarının hesabını soran Sayıştay'a 'iftar verdik' savunmasını yaptı. Sayıştay, 'Faturalar, ramazan ayına denk gelmiyor. Ödeyin' dedi.
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında bugün yaşanan 2 depremin ardından saat 14.45'te 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Sabah saatlerinde de 5.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası 5 köyde bazı evler zarar görmüştü.
Taksim’e cami yapılmasına ilişkin tartışmalar uzun bir süreden beri gündemde. Zaman zaman davalara da konu olan proje ile ilgili geçtiğimiz günlerde Taksim Camii için Kurul’dan onay çıktı.
İzmir’in Kiraz ilçesinin iki dağ köyü Sırımlı ve Olgunlar’da kız çocuklarını kaçırarak evlenmek bir gelenek. Kaçırılan 12-15 yaşındaki kız çocuklarının ailelerine ‘sus payı’ ödeniyor.
Çin'in Suriye'ye iki yeni insani yardım göndereceği bildirildi.
CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, cezaevlerindeki çocukları Meclis gündemine taşıdı.
CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin’in ülkemizde faaliyet gösteren esnafların ve sanatkârların sorunları ve bu sorunlara çözüm yollarının araştırılması amacıyla Meclis Başkanlığı'na sunmuş olduğu kapsamlı araştırma önergesi AKP oyları ile reddedildi.
İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir sayısının artırılması önerisi için kolları sıvadı. Halen 30 olan büyükşehir sayısının bu yıl içinde yapılacak yasal düzenleme ile 51’e çıkarılacağı öğrenildi.
Modacı Barbaros Şansal hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla 3 yıla kadar hapsi istemiyle hazırlanan iddianame, İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesince 'kesin ve inandırıcı delil yok' diye reddedildi.
Adana Aladağ’da Süleymancılar Tarikatı'na ait öğrenci yurdunda 29 Kasım 2016 tarihinde çıkan ve 11 çocuk 1 yurt görevlisinin yaşamını yitirdiği yangın faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada daha önce tahliye edilen 4 yurt yöneticisi yeniden tutuklandı.
CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Bolu’da FETÖ’ye yönelik açılan davada CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın adının geçirilmesine CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan’la birlikte tepki gösterdi.
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; kar yağışı önümüzdeki hafta İstanbul'a geri dönüyor.
Gazeteci ve televizyoncu İsmail Küçükkaya, Güzelbahçelilerin konuğu olacak.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, aralarında Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul A.Ş, Türksat Uydu, gibi birçok kamuya ait şirketin hazineye ait hisselerinin Türkiye Varlık Fonu'na aktarılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Ümraniye'deki camide Cuma vaazı veren İmam Hüseyin Güleç, Başkanlık referandumunda 'Hayır' oyu kullanacakları 'hainlikle' suçladı.
10 Ekim Ankara Katliamı Davası öncesi siyasiler ve kurum temsilcileri adliye önünde bir araya geldi.
Referandum için milyonlar harcayan devlet, iş kazasında parmakları kopan işçiye ödediği bin TL’lik iş göremezlik ödeneğini geri istedi.