İstanbul'un birçok ilçesinde CHP ilçe örgütlerinin astırdığı "128 milyar dolar nerede" yazılı pankartlar, kolluk güçlerinin müdahaleleri ile indiriliyor.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz her zaman söylediğimiz gibi, uluslararası hukuk çerçevesinde toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde, barışçıl yollarla, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin bir an önce bitmesinden yanayız." ifadelerini kullandı.
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Pandeminin Psikolojik Etkileri’ başlıklı araştırmasına göre, bir yılı aşkın süredir devam eden salgında Türkiye’de yaklaşık 2 kişiden biri kilo aldı, düzenli spor yapan her 4 kişiden biri sporu bıraktı.
Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara şubeleri Melih Gökçek döneminde planlanan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Orman Çiftliği alanlarında birinci derece doğal SİT alanı olan bölgedeki yol çalışmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.
CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yaptığı basın açıklaması ile öğretmenler ve öğrenciler arasında artan koronavirüs vakaları ve öğretmenlerin aşıya erişimde yaşadıkları sorunları değerlendirdi.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Osmaniye'de kendisini muayene etmeyen doktor hakkında gözaltı talimatı verdiği ileri sürülen savcı M.B. hakkında HSK'ye inceleme izni verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya İlçe Başkanlığı tarafından billboardlara asıldıktan sonra akşam saatlerinde Savcılık kararıyla indirilen "128 Milyar Dolar Nerede?" sorusunun yer aldığı afiş yeniden yerine asıldı.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 milyon 961 bin 25'e yükseldi. Vaka sayısı ise 137 milyon 322 bin 930 oldu.
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’de 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma maden katliamı davası Akhisar Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülmeye başlandı.
İstanbul Barosu, Rabia Naz Vatan Araştırma Komisyonu Raporu’nu yayımladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün CHP TBMM grup toplantısında konuşacak.
Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı bugün gerçekleşecek.
3 yıl önce nişanlarda Atatürk kabartmasının kalmasına karar veren Danıştay, Cumhurbaşkanlığı’nın itirazı üzerine bu kez tam tersi karar verdi. Yönetmelik değişikliğinde eksiklik bulunmadığını söyledi.
Osmaniye Devlet Hastanesi ortopedi bölümüne gelen cumhuriyet savcısının, sırası gelmeden girdiği doktorun odasında kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırdığı iddia edildi. Olayla ilgili başsavcılık açıklama yaptı.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Cumhurbaşkanlığının 30 Mart 2021 tarihli üçüncü Mercedes siparişinin belgelerini açıkladı.
103 emekli amiralin bildirisine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan emekli amiralle serbest bırakıldı.
Kanada, Türkiye'ye insansız hava aracı üretimi için teknoloji ihracat edilmesi iznini iptal etti.
Emekli amiraller soruşturmada Ergun Mengi tutuklama; diğer 13 emekli amiral hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmaları talebiyle adli kontrol tedbirleriyle nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk kararı verildi.
301 madencinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının davası 13 Nisan Salı günü tekrar görülmeye başlanacak. Yargıtay 12. Dairesi’nin 2021 Ocak ayında verdiği karar doğrultusunda aralarında patron Can Gürkan’ın bulunduğu dört kişi tekrar hakim karşısına çıkacak.
Emniyet'te ifade veren 14 emekli amiral adliyeye sevk edildi.
ÇAYKUR bünyesindeki fabrikalarda mevsimlik olarak çalışacak 300 işçi arasında girmek için 35 bin 412 başvuru yaptı. Başvurular sonrası bugün kapalı spor salonunda kura çekilerek mevsimlik 300 işçi 4 kura ile belirlendi.