Depremlerin öngörülebilir olduğunu söyleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara’da beklenen büyük depremin, 2045 yılında gelebileceğini söyledi.
İBB'nin Fen İşleri, Deprem Zemin ve İmar Şehircilik Daire Başkanlığı'nda görevli mimar ve mühendislerden oluşan ekibi, hasar tespit çalışmaları için İzmir'e gitti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 13.30'da TBMM grup toplantısında konuşacak.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir depreminin üzerinden 91 saat geçtikten sonra enkazdan sağ olarak kurtarılan 4 yaşındaki Ayda Gezgin'le ilgili paylaşımda bulundu.
İzmir'de meydana gelen depremde enkaz altında kalan yurttaşları arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altından 3 yaşında bir çocuk sağ olarak çıkarıldı.
TBMM’de bugün bazı alacakların yapılandırmasını içeren torba teklif görüşülecek. Düzenleme yasalaşırsa İşsizlik Fonu, Toplum Yararına Program ve işsizlik rakamları ile ilgili çok sayıda hatalı işlem yaptığı iddia edilen İŞKUR’un yöneticileri, ‘Bakan onayı’ olmadan yargılanamayacak
Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, Van'da Servet Turgut'un ölümü ve Osman Şiban'ın yaralanmasının helikopterden atıldıkları için değil linç girişim sonucu gerçekleştiğini iddia etti.
İstanbul merkezli 8 ilde, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, dolandırıcılık, sahtecilik ve rüşvet suçlarını işledikleri iddia edilen 14'ü kamu görevlisi 83 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon yapıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZUM’daki basın toplantısında deprem sonrası çalışmalarla ilgili güncel bilgileri paylaştı.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 211 bin 421'e yükseldi. Virüs bulaşan kişi sayısı ise 47 milyon 326 bin 715 oldu.
8 Temmuz 2018'de Çorlu'da meydana gelen tren katliamına ilişkin davanın 6. duruşması 4 Kasım Çarşamba günü görülecek.
İzmir'de meydana gelen depremin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldı. 9 kişi gözaltına alındı, 2 kişi aranıyor.
Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden AKP kurucularından, TBMM Anayasa Komisyonu Eski Başkanı Burhan Kuzu, son yolculuğuna uğurlandı.
İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası TMMOB İzmir Depremi İlk Gözlem Raporu kamuoyu ile paylaşıldı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in son durumuna ilişkin açıklama yapıldı.
İzmir'i acıya boğan deprem sonrası sıcak yemek, kuru gıda ve hijyen malzemeleri ile uyku tulumu yardımı yapmak isteyen pek çok kişi ve kuruluş, Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Pandemi sürecine damga vuran Biz Varız kampanyası, "Askıda İyilik Var" sloganıyla depremzedeler için revize edildi.
Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan depremde can kaybı artıyor.
Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik 76’sı tutuklu 238 sanık hakkında açılan davaya devam edildi. Duruşma savcısı, dosya niteliği ve sanık sayısı bakımından mütalaasını tamamlayamadığını söyleyerek ek süre talep etti.
Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı Teke Tek programında ekranda yer alan "İzmir’de 6.6 büyüklüğünde deprem" yazısına tepki gösterdi.
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevine, daha önce Ensar Vakfı'nda yöneticilik yapmış bir isim atandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum depremle sarsılan İzmir'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.