98 yıl önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 1 Kasım 1922'de kabul ettiği kararname ile saltanat kaldırıldı.
İzmir'de meydana gelen depremin ardından Türk Hava Yolları (THY), İzmir kalkışlı ve varışlı bilet alan yolcuların ücretsiz bilet değişimi yapabileceğini duyurdu.
Marmara Bölgesi'nde İstanbul'un kuzeydoğusu, Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak bekleniyor.
İçişleri Bakanlığı İzmir depremiyle ilgili provokatif paylaşım yapan 25 şahış için işlem başlatıldığını 6 kişinin de gözaltında alındığını duyurdu.
İzmir'de deprem bölgesinde bulunan bakanlar AFAD İzmir Koordine Merkezi'nde depreme ilişkin son durum hakkında açıklamalarda bulundu.
Sağlık Bakanı Koca, 2015 yılından bu yana saldırıya uğradığı için “beyaz kod” uygulamasıyla yardım isteyen sağlık çalışanı sayısının 23 bini geçtiğini, şu ana dek sadece bin 811 saldırgana hapis cezası verildiğini bildirdi.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İzmir depremine ilişkin, "1 buçuk saatte 21 tane deprem kaydettik. Depremler artmakta, artçıların da 1 hafta 15 gün kadar sürmesi bekleniyor" dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Depremde zarar görmüş olabileceğini düşündüğünüz yakınlarınız için Bakanlığımızın 184 SABİM hattını arayın." ifadesini kullandı.
Sağlık Bakanlığı’ndan, basında çıkan Covid-19 PCR test sonuçlarının değiştirildiği” iddiasına ilişkin, “Habere konu olan test sonucunun Bakanlığımızca yetkilendirilmemiş bir hastane tarafından tanzim edildiği anlaşılmış olup gerekli yasal işlem başlatılmıştır.” açıklaması yapıldı.
AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, depremden en çok etkilenen ilçe olan Bayraklı'ya geldi. Yıldırım gelmeden önce alınan güvenlik önlemlerinde, yurttaşlar çatlak ve hasarlı binaların önünde bekletildi.
Deprembilimci Profesör Ahmet Ercan 'Bir ülkede yoksulluğu yenmedikçe depremlerin adı ölüm olur' dedi.
AFAD'dan bu sabah 07.00'da yapılan açıklamaya göre; Deprem sonrasında, 33’ünün büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam 410 artçı sarsıntı yaşanmıştır.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadın cinayetine kurban giden Şule Çet’in adını Çankaya Ahlatlıbel Mahallesi’nde yaptığı parka vererek ölümsüzleştirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimleri yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; İzmir ve çevre illerde meydana gelen deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici paylaşımlarla halkında soruşturma başlattı.
Ege Deniz'ini vuran ve İzmir'de yıkımlara ve ölümlere sebep olan 6,6 şiddetindeki depremin ardından çok sayıda ülkeden 'talep edilmesi durumunda yardıma hazır oldukları' mesajı geldi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bayraklı bölgesinde enkaza ulaşım ve yaralı nakli için ana arterleri boş bırakalım. Seferihisar Sığacık’ta denizin yükselmesi nedeniyle su baskınları yaşandı. Ekiplerimiz görevlerinin başında" dedi.
AFAD, İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı.
İzmir Valisi Ali Yerlikaya, 6.6 büyüklüğündeki depremle sarsılan İzmir'e İl AFAD'dan personel ve ekipman desteğinin yola çıktığını duyurdu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le iletişim halinde olduklarını kaydetti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kııçdaroğlu, İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından paylaşımda bulundu.
İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.