AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "PKK" benzetmesi sonrasında tutuklanan CHP Adana Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım tahliye edildi.
İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile toplu taşımada yüzde 50 kuralı kaldırıldı. Şehir içi minibüs ulaşımında ayakta yolcu alınması hala yasak ancak kurala uyulmuyor. Yenibosna'da ayakta yolculuk edenler görüntülenirken, Kartal'da ekipler ayakta yolcu alan sürücüye cezai işlem uyguladı.
Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi, "Tiyatroların bu ortamda normalleşmesi zor" başlığıyla bir açıklama yayınladı.
İBB iştirakı İSYÖN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın, Türkiye'deki çiftçilerin siyasal eğilimin ilişkin yorumda bulunarak "Mazot, gübre fiyatlarındaki artış köylüyü muhalifleştiriyor" dedi.
Dünyada koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 377 bin 881'e yükseldi. Virüs bulaşan kişi sayısı ise 6 milyon 388 bin 287 oldu.
Hakkında “görevi kötüye kullanmak” ve “rüşvet almak” suçlarından soruşturma açılan hâkim Cevdet Özcan’ın 16 aylık tek gelir kaynağı maaşı 173 bin 793 TL olmasına karşın hesabına 966 bin 670 TL para yatırıldığı tespit edildi.
Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'deki M4 karayolunda, kara ve hava unsurlarının katılımıyla 14'üncü Türk-Rus birleşik kara devriyesi yapıldığını duyurdu.
Yaklaşık 2,5 aydır kafe ve restoranları kapalı olan BELTUR, en sağlıklı şekilde İstanbullularla bir araya gelmek için hazırlıklarını yapıyor.
Fethullah Gülen cemaatinin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, 35 ilde düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 98’i muvazzaf asker 118 şüpheliden 72’si yakalandı.
Edebiyatın usta kalemi Orhan Kemal'in aramızdan ayrılışının üzerinden 50 yıl geçti.
Halk salgınla ve yarattığı ekonomik sorunlarla boğuşurken iktidarın talan planları tam gaz devam ediyor. Kanal İstanbul’un ihalesi için hazırlıklar son aşamaya geldi. İmar planlarının Temmuz ayında askıya çıkması bekleniyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara’da onlarca başarılı yazılım firması olması için sorumluluk alıp girişimciliği destekleyecek, gençlerimizin yanında olacağız" dedi.
Türkiye salgın ile mücadele ederken 120 milyon 235 bin 624 lira borcu bulunan MHP’li Akçakoca Belediyesi, 3 milyon 150 bin liraya çift gövdeli katamaran gezi teknesi satın aldı.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya yönelik saldırıyı kınayan paylaşımda bulundu.
Taksim Dayanışması, Gezi direnişinin 7. yılında İstiklal'de basın açıklaması yaptı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Nisan'da ara verdiği çalışmalara bugün başlıyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şehit Piyade Er Mehmet Günay ve Şehit Polis Memuru Atakan Arslan'ın ailelerini telefonla aradı.
Grup Yorum, 9 Ağustos'ta Yenikapı miting alanında Bağımsız Türkiye konseri verileceğini duyurdu. İstanbul Valiliği ise konsere izin verilmediği yönünde açıklama yaptı.
Melih Gökçek’in 750 milyon dolarlık çılgın projesi Ankapark için ABD’ye, ‘inceleme ve araştırma’ gezisi de yapıldığı öğrenildi. 2013 yılında Orlando Eyaleti’nde bulunan tema parklarda yapılan çalışmalar kapsamında belediye bütçesinden 650 bin TL harcandı.
İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile; "23.03.2020 tarih ve 5823 sayılı Bakanlığımız Genelgesi ile tüm şehir içi çalışan toplu taşıma araçlarında ve personel servislerinde araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edileceği yönündeki talimat yürürlükten kaldırılmıştır" denildi.
Ali İsmail Korkmaz, 7 yıl önce bugün Gezi direnişi sırasında Eskişehir'deki eylemlerde polisler ve esnaf tarafından dövüldü.