İSMEK'in eski yöneticisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkındaki iddianame kabul edildi. Şişli, 17 Haziran'da hakim karşısına çıkacak.
Bekçilere arama yapma ve zor kullanma yetkisi veren kanun teklifine yönelik tepkiler sürerken bir mahalle bekçisine cinsel taciz davası açıldığı açığa çıktı.
Adıyaman'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün av turizmi kapsamında vurulmasına izin verdiği 11 yaşındaki dağ keçisi, Amerikalı bir avcı tarafından avlandı. Turistin geyiğin başında çektirdiği fotoğrafsa sosyal medyada tepki topladı.
İstanbul Büyükşehir Beledidiye Başkanı Ekrem İmamoğlu Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Biz devlet memuruyuz. Bakmayın kocaman sıfatlar yakıştırılmasına. Bizim herhangi bir memurdan farkımız yok, maaşımızı da siz ödüyorsunuz" dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Bahçelievler Belediyesi'ni ziyaret edecek.
Gazeteci Şirin Payzın, sosyal medya hesabından İtalya seyahatinden dönüşünde havalimanında koronavirüse karşı hiçbir önlem alınmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Payzın'a Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıt verdi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski başbakan Necmettin Erbakan'ın ölümünün 9. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
İDO ve BUDO'nun bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.
Reuters haber ajansı, Türkiye destekli muhaliflerin stratejik Serakib ilçesinin kontrolünü geri aldığını duyurdu.
Türkiye’nin sınır komşusu İran’da koranavirüs nedeniyle ölümlerin artması üzerine, sınır kenti olan Van’da tedbirler artırıldı. Kapıköy Gümrük Kapısı ile Gürbulak Sınır Kapısı'nda, koronovirüse karşı alınan önlemler kapsamında sahra hastaneleri kuruluyor.
Dünyada hızla yayılan koronavirüse henüz Türkiye'de rastlanmadı. Ancak Uşak'ta tatil için gittiği Tayland'dan dönen bir kişi ile Manisa'da Çinli grubu gezdiren bir rehber virüs şüphesiyle gözlem altına alındı.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Akhisar ve çevresinde 4 binin üzerinde artçı deprem meydana geldiğini belirterek, "Akhisar ve Soma taraflarına doğru boşluklar doluncaya kadar deprem aktivitesi sürebilir" dedi.
Adnan Oktar suç örgütüne yönelik açılan davada, etkin pişmanlık hükmünden yararlanan tutuksuz sanık savunma yaptı. Örgüt kanalı A9 TV’nin reji sorumlusu Ayça Pars örgüt yapısını anlattı. Mahkeme, diğer tutuksuz sanıkların savunma yapması için duruşmayı erteledi.
Dışişleri Bakanlığı, corona virüsü vakalarındaki artış nedeniyle Irak ve İtalya'ya seyahat uyarısında bulundu.
Marksist klasikleri Türkiye’ye kazandıran Sol Yayınlarının kurucusu, yazar ve şair Muzaffer İlhan Erdost, Ankara düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Türkiye ile Rusya arasında devam eden İdlib görüşmeleri kapsamında, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov'un da aralarında bulunduğu heyet Ankara'ya geldi.
Türkiye’nin en değerli lokasyonunda bulunan Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki 18 dönümlük arazisinde cami yaptırılıyor. Bugün, şantiye alanına asılan tabelaya göre inşaatın yüklenicisi ise eski AKP’li milletvekili Abdülkadir Kart'ın şirketi olan ASL İnşaat.
Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP) ve çok sayıda akademisyenin çalışmalarının yer aldığı, 'Türkiye'nin Gençleri - İleri Analizler' araştırma kitabının tanıtım toplantısı yapıldı. Tanıtım toplantısına TGSP Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da katıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, aralarında eski Başkan Melih Gökçek’in de bulunduğu yedi kişi hakkında görevi kötüye kullanma, suç örgütüne yardım etme ve terörizmin finansmanı suçları işlendiğine istinaden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.
8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında kızları Özge ve Gülce’yi kaybeden Funda Dikmen hukuki sürece ilişkin açıklamada bulunarak "Kazayı doğal afete yıkmaya çalışıyorlar" dedi.