loading
close
SON DAKİKALAR

Habertürk sunucularından HDP ambargosuna ilişkin açıklama: Evrensel yayın ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz itibariyle davet etmiyoruz

Habertürk sunucularından HDP ambargosuna ilişkin açıklama: Evrensel yayın ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz itibariyle davet etmiyoruz
Tarih: 17.06.2020 - 17:32
Kategori: Medya

Habertürk'te HDP'ye dair tartışma programlarında HDP'lilere yer verilmemesine ilişkin eleştiriye sunuculardan yanıt geldi.

Habertürk'te önceki gece yayınlanan Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında Avukat Salim Şen'in "Ne manidardır yıllardır HDP konuşulur, hiçbir mecrada HDP gelip kendisini savunamaz" sözlerine sunucu Arslan yanıtı tepki çekti.

Arslan, “Sonuçta biz kamu kuruluşu değiliz, özel bir sektörüz. Bu bir tercihtir. Bu tercihin nedenleri öyle veya böyle farklıdır. Ama zaman zaman bu ekranlarda da HDP’liler olmuştur” dedi.

Arslan'ın sözleri tartışma yaratırken aynı kanalın sunucuları Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'dan tepki çeken açıklamalar geldi.

Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Devletin birliği ve vatanımızın bütünlüğüne kastederek, silahlı kalkışma yürüten PKK terörüne karşı; Vatanımızı Milletimizi ve Demokrasimizi savunma mücadelesini yurt içinde ve dışında kanıyla canıyla sürdüren güvenlik güçlerimizin bu şerefli, uluslararası ve ulusal hukuk açısından tamamen meşru olan mücadelesine saygılı olmayan, bu kapsamda, PKK’yı terör örgütü olarak görmeyen ve kanlı eylemlerini açık seçik bir şekilde kınamayan kişileri ve temsilcileri tartışma programlarına evrensel yayıncılık ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz gereğince davet etmiyoruz" derken Veyis Ateş de "Bir iğne elinize batsa canımız yandı diyoruz. Bu insanlar canlarını kurban ediyorlar, canlarını veriyorlar. Bizim için canlarını yok sayıyorlar, şehit oluyorlar. Şimdi orta yerde bu varken bu kanlı eylemleri açık seçik kınamayanları, araya mesafe koymayanları evrensel yayın ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz itibariyle Habertürk Televizyonu olarak davet etmiyoruz, etmeyeceğiz de" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları