loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Gergerlioğlu: Ayasofya'yı açarak bütün kötülüklerinizi örtemezsiniz

HDP'li Gergerlioğlu: Ayasofya'yı açarak bütün kötülüklerinizi örtemezsiniz
Tarih: 12.07.2020 - 07:00
Kategori: Siyaset

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Ayasofya'nın açılması dini kullanarak, camiyi kullanarak insanları kandırmaktır. İnsanları çürümüş, kokuşmuş, yozlaşmış Ak Parti iktidarı karşında kandırmaktan başka bir şey değildir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu Ayasofya’nın cami ilan edilmesine ilişkin Meclis Genel Kurul’unda konuştu.

Gergerlioğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Dini kullanarak, dinin temeli olan, gerçek ruhu olan adaletin, hakkın hukukun gerçekleşmesinin önüne geçmek demektir. Ve daha bitmedi bakın, Emeviler dönemini çok iyi hatırlıyoruz; Hazreti Ali'ye karşı Muaviye mızrakların ucuna ayetleri taktı, dini kullandı ve insanları kandırmaya çalıştı.

Bugün de Ayasofya'nın açılması dini kullanarak, camiyi kullanarak insanları kandırmaktır. İnsanları çürümüş, kokuşmuş, yozlaşmış Ak Parti iktidarı karşında kandırmaktan başka bir şey değildir.

Biz başörtüsü mücadelesini siz bugün başörtüsünü istismar edesiniz diye vermedik. Ben yıllarca başörtüsü yasağına karşı mücadele etmiş bir insanım. Siz bugün her vesileyle insanların önüne sürdüğünüz çürümüş, kokuşmuş anlayışınızı başörtüsüyle örtün diye biz bu mücadeleyi vermedik. Bunları çok iyi bilin.

Siz yaptıklarınızla bu toplumu dinden soğutuyorsunuz, bunu çok iyi bilin, tüm istatistikler bunu gösteriyor. Şu anda bu toplumda gençlerin dinden soğumasının en büyük nedeni Ak Parti iktidarının yaptığı uygulamalardır, Ak Parti iktidarının dine karşı dini kullanarak yaptığı uygulamalardır.

CHP'li arkadaşlar da bunu dikkatle dinlesin, dün başörtüsü konusunda bu kadar radikal yanlışlıklar yapmasaydınız bugün bu AK Parti iktidarı kötülüklerini başörtüsüyle bu kadar örtmeye kalkmazdı.

Bunu herkes iyi bilsin. Normalleşme lazım ve kesinlikle size şunu söyleyeyim: Ayasofya'yı açarak bütün bu kötülüklerinizi örtemezsiniz, şu topluma karşı yaptığınız soykırımcı uygulamaları örtemezsiniz.

Ateizm Derneği Başkanı, "AK Parti iktidarı sağ olsun, bizim faaliyet yapmamıza gerek yok. Sayelerinde herkes zaten ateist oluyor, devam etsinler yaptıklarına" diyor. İşte, siz bu yaptığınız çalışmalarla, Ayasofya'yı cami olarak açma girişimlerinizle aslında dine zarar vermekten başka hiçbir şey yapmıyorsunuz.

Ben hayatım boyunca hakkı, hakikati savunmaya çalışan bir insan hakları savunucusuyum. Ben köşe yazdığım bir gazetede hakkı, hukuku savunduğum için, daha açık söyleyeyim,

Akit Gazetesinin gayriahlaki yazılarını eleştirdiğim için bir başka gazeteden ihraç edildim. Yetmedi, bir Türk olmama rağmen Kürt meselesindeki haksızlıkları beyan ettiğim için doktorluk görevimden ihraç edildim. Yetmedi, ardından daha başka cezalandırmalar da geldi."

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları