loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Temelli: Ülke ekonomisi EYT'lilerin hakkının tanınması ile çökmez, AKP'nin politikaları ile çöker

HDP'li Temelli: Ülke ekonomisi EYT'lilerin hakkının tanınması ile çökmez, AKP'nin politikaları ile çöker
Tarih: 07.12.2018 - 16:15
Kategori: Siyaset

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Selman Hürkardeş Meclis'te bir araya geldi.

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Selman Hürkardeş Meclis'te bir araya gelen Sezai Temelli'ye Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay ile milletvekilleri Şevin Coşkun, Kemal Bülbül ve Zeynel Özen eşlik ederken Hürkardeş'e sendika yönetiminden Ali Sürücü, Hüseyin Demirton, İbrahim Yılmaz ve Melek Güreş eşlik etti.

Emeklilerin sorunlarının gündemde olduğu görüşmede Temelli şunları söyledi:

"Emeklilerin yaşadığı sorunlar giderek artmaktadır. Emeklilerin büyük bir çoğunluğu yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Böyle bir vahim tablo ile karşı karşıyayız. Türkiye'deki yoksulluğun en önemli dinamiklerinden biri, emekli yoksulluğudur. Bu yoksulluk sadece gelir yoksulluğu değildir. Yaşamdaki bütün haklardan uzaklaştırılmak anlamına da gelmektedir. Emeklilerin yoksullukla mücadele etme haline baktığımızda, emekli olmalarına rağmen çalışma yaşamı içinde var olmaya devam ediyorlar. Hatta kayıt dışı çalışıyorlar ve en azla sömürülen kesimlerden biri olmaya devam ediyorlar.

Türkiye'de erken emeklilik istatistiği yok, erken emeklilik de söylendiği gibi erken değil. Türkiye'de emeklilikte yaşa takılanlar konusunda çok geniş bir nüfus var. Bu insanların emeklilik hakları ortaya çıkmasına rağmen, geçmişte bizim 'mezarlıkta emeklilik düzenlemesi' olarak tanımladığımız bir düzenleme ile birçok insan emeklilikte yaşa takılıyor, emeklilik haklarından mahrum bırakılıyor.

Ülke ekonomisi EYT'lilerin hakkının tanınması ile çökmez, AKP'nin politikaları ile çöker

AKP iktidarı, EYT hakkının tanınması ile ülke ekonomisinin çökeceği yönünde bir anlayışla meseleye yaklaşmaktadır. Halbuki bugün ülke ekonomisini çökertecek o kadar çok şey varken bunları hayata geçiren iktidar söz konusu emekçiler olduğunda bu konuda olabildiğince sorunlu davranabiliyor. 

Sosyal politikalarda en kötü karneye sahip ülkelerden birisiyiz

Bu iktidar kendisini G-20'nin içinde tanımlarken gelişmiş ülke statüsü ile tanımlıyor. Evet G-20'nin içindeyiz ama sosyal yaşam olarak dünyada ilk yüze zor giren bir ülkeyiz. Sosyal politikalar anlamında belki de en kötü karneye sahip ülkelerden biriyiz. Sosyal haklar konusu tümüyle göz ardı edilmiş, mesele sosyal yardımlara indirgenmiş. Bu sosyal yardımlar da iktidarın oy depolama aracına dönüştürülmüş. İnsanları yoksullukla terbiye etmeye çalışıyorlar.

HDP mağdur olan herkesin partisidir

Bizler her şeye rağmen umutluyuz ve mücadele etmeye devam ediyoruz. İktidarın bu ülke insanına savaştan, betondan, yolsuzluktan başka vermiş olduğu bir şey yok. Tam tersine insanların her türlü haklarını gasp etmeye yönelik bir anlayış her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu bir anlamıyla sosyal yaşamın ne denli bir şiddet içine sıkıştırıldığını gösteriyor. 

Bizim HDP olarak anlayışımız; baş eğememek,doğrudan ve haklıdan yana olmak ve bunun mücadelesini vermek. HDP bu sistem altında mağdur olan herkesin partisidir"

 

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları