loading
close
SON DAKİKALAR

Heybeliada'da ki yangın kontrol altına alındı; şüpheli 3 kişi gözaltında

Heybeliada'da ki yangın kontrol altına alındı; şüpheli 3 kişi gözaltında
Tarih: 12.07.2020 - 20:29
Kategori: Şehir

Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptıkları açıklamalarla; Heybeliada'da başlayan yangının kontrol altına alındığını duyurdular.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; "İBB İtfaiyemiz 3 helikopter, 42 araç ve yüzlerce personelle Heybeliada’daki yangına müdahale etmiş, Orman Bakanlığı ve Harp Okulu ekipleriyle beraber yapılan çalışmayla yangın kontrol altına alınmıştır. Tespit ve soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Tüm Adalar’a geçmiş olsun" dedi...

Tarım Orman Baknı Pakdemirli ve İstanbul Valisi Heybeliada'da olay yerinde

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medyadan açıkladı; "#Heybeliada’da yangın bölgesindeyiz. Yangın 19.45’de kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli ile birlikte yangın bölgesindeyiz. Yangın söndürme çalışmalarına katılan ve destek olan herkese gönülden teşekkürler. Olayla ilgili geniş kapsamlı şoruşturma başlattık. Şüpheli 3 kişi göz altında. #Heybeliada ve İstanbulumuza geçmiş olsun" dedi.

İBB, HEYBELİADA’DAKİ YANGINA ÇOK SAYIDA ARAÇ VE HELİKOPTERLE MÜDAHALE ETTİ

İBB, ekipleri Heybeliada’da çıkan orman yangınına 3 helikopter ve çok sayıda araçla müdahale etti Yangın kontrol altına alındı.
İstanbul Heybeliada’da saat 17.00 sularında 2 ayrı orman yangını çıktı. İBB ekipleri, Orman Bakanlığı ile birlikte yangına müdahale ederken, aynı bölgede ikinci bir yangın ihbarı geldi.

İBB ekipleri, daha büyük olduğu görülen ikinci orman yangınına 3 yangın söndürme helikopteri, 42 araç ve yüzlerce personelle müdahale etti. Kontrol altına alınan alanlarda, karadan ve havadan soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Heybeliada'da yangın

Heybeliada Çamlık mevkii Aşıklar yolunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra yangın söndürme helikopteri müdahale ediyor.

Çam Limanı tahliye edildi. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada'ya gelsin. Acil” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl da aynı bölgede yangın çıkmış ve 1 hektarlık alanda kızılçam ormanının zarar gördüğü açıklanmıştı.

Orman Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, saat 17.00 sıralarında Heyebeliada'da bir barakada yangın çıktı. Kısa sürede söndürülen yangının ardından tam tersi mevkiide Çamlık Aşıklar Yolu'nda henüz nedeni belirlenemeyen bir yangın daha çıktı. Yangına İstanbul Helikopter müdahale etti. Yine alınan bilgilere göre Bursa'dan ve çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı olay yerine sevk edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, "Adalar İlçemizde bugün saat 17.07'de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır." denildi. 

Orman Genel Müdürlüğü; "#Heybeliada da 12.07.2020 tarihi saat 17:33’de başlayan  orman yangınına 3 dk sonra 17:36’da ilk müdahale yapılmış olup, yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Dualarımız Ormanın Kahramanları için.

YANGINA SEVK EDİLEN EKİPLER
5 Helikopter
2 Uçak
1 Arazöz"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları