loading
close
SON DAKİKALAR

Hizbullah İsrail'i uyardı

Hizbullah İsrail'i uyardı
Tarih: 20.07.2013 - 17:53
Kategori: Dünya

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah İsrail'i uyardı ve kazandıkları zaferlerin İsrail için bir dönemi kapattığına işaret etti...

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah yaptığı konuşmada İsrail'e karşı kazanılan zaferlerin İsrail'in istediğini yapamayacağını gösterdiğini vurguladı. İsrail'e karşı yürütülen direnişin elde ettiği zaferler Tel Aviv’in Lübnan halkı üzerindeki emellerini sona erdirdiğini belirtti.

İsrail'e karşı 2006 yılında kazanılan 33 gün savaşı etkinliğinde konuşma yapan Nasrallah, Hizbullah'ın bütün zorlukları aşabileceğini, gelecekte bir savaş patlak verirse İsrail'in Celile bölgesinin Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan daha önce hedef haline geleceği konusunda uyardı.

Nasrallah, "Şu andan itibaren kimse bedel ödemeden Lübnan'a saldırmayı aklından geçirmesin. Biz de savaşmak istemeyiz ancak düşmanlar halkınızı tehdit ediyorsa sizin göreviniz savaşmaktır. ABD bölgede İsrail'in çıkarlarını korumak adına bir şey yapacaktır ama artık İsrail ve ABD bölgedeki ülkelere güç gösterisinde bulunamayacak" dedi.

Hizbullah lideri ayrıca bazı Arap ülkelerini de Filistin halkının zor durumunu görmezden geldikleri için eleştirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları