loading
close
SON DAKİKALAR

İgor'un birinci şüpheli olduğu iddiası

İgor'un birinci şüpheli olduğu iddiası
Tarih: 19.07.2014 - 13:20
Kategori: Dünya

Ukrayna'nın doğusunda düşen Malezya Havayolları'na ait uçakla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı...

Ukrayna’nın doğusunda düşen Malezya Havayolları’na ait uçakla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre kazada birinci şüpheli Rusya yanlılarının askeri lideri Igor Strelkov.

Hürriyet’ten Nerdun Hacıoğlu’nun haberine göre, gözler, attığı mesajdan ötürü Rusya yanlılarının kurduğu ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Savunma Bakanı olan Igor Strelkov’a çevrildi. Gerçek adı Igor Girkin olan Strelkov, Ukrayna’ya göre Rusya askeri istihbarat örgütü GRU’dan emekli bir albay.

Strelkov, uçağın önceki gün yerel saatle düştüğü 16.30’dan 20 dakika sonra Rus sosyal paylaşım sitesi Vkontakti’de, “Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait AN-26 tipi nakliye uçağı düşürdük. Enkazı tarlada” diye bir paylaşım yaptı. Rus medyası da bu açıklamayı haberleştirdi. Ancak yarım saat sonra enkazın Malezya uçağına ait olduğunun anlaşılmasıyla her şey değişti.

MESAJI YARIM SAAT SONRA SİLDİ

Strelkov sitedeki mesajını silerek yerine “Bizim elimizde 10 bin metre irtifada uçan Malezya yolcu uçağını vuracak silahımız yok” diye yeni bir paylaşım yaptı. Ukrayna’ya göre 43 yaşındaki Strelkov ilk kez, Rusya’nın Kırım’ı ilhak operasyonu sırasında ortaya çıktı. Daha sonra Donetsk Bölgesi’ne geçerek Kiev’e karşı mücadelenin askeri lideri oldu. Slavyansk kasabasının Ukrayna’nın eline geçmesinden sonra ise Donetsk kentine çekilerek burada bir savunma hattı kurdu. (Hürriyet)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları