loading
close
SON DAKİKALAR

IMF'den koronavirüsle mücadele için yardım isteyen Venezüella'nın kredi talebini reddetti

IMF'den koronavirüsle mücadele için yardım isteyen Venezüella'nın kredi talebini reddetti
Tarih: 18.03.2020 - 12:26
Kategori: Dünya

Uluslararası Para Fonu (IMF), Venezuela koronavirüs salgınına karşı mücadele için istediği 5 milyar dolarlık krediyi vermeyi reddetti.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Venezuela'nın koronavirüs salgınına karşı mücadele için istediği 5 milyar dolarlık krediyi vermeyi reddetti. Talebin ret gerekçesi, hükümetin uluslararası toplum tarafından tanınması konusunda netlik olmaması diye açıklandı.

Salgınla mücadele için 2001’den bu yana ilk kez IMF’nin kapısını çalan Venezuela'nın kredi talebi reddedildi. IMF’den yapılan açıklamada, “Ne yazık ki fon şu anda bu talebi dikkate alacak durumda değil” ifadeleri kullanıldı.

IMF, Venezuela hükümetinin uluslararası tanınırlığı konusunda bir netlik olmadığı gerekçesiyle bu kararı aldığını açıkladı.

Sputnik Türkiye’nin haberine göre; açıklamada, “Daha önce de belirttiğimiz üzere, Üye ülkelerle IMF'nin yapacağı sözleşmeler, resmi hükümetin uluslararası toplum tarafından tanınmasına dayanır. Bu noktada burada böyle bir netlik bulunmuyor” denildi.

VAKA SAYISI 33'E YÜKSELDİ

ABD dahil olmak üzere 50’den fazla ülke Maduro yönetimini tanımıyor.

Venezuela'da şimdiye kadar 33 kişide koronavirüs saptandı. Salgınla mücadele kapsamında başkent Caracas ve altı büyük şehre giriş çıkış kısıtlandı. Venezüella krediyi, tespit ve müdahale sistemlerinin güçlendirilmesi için kullanmayı planlıyordu.

2001’DEN BU YANA BİR İLKTİ

Halihazırda ABD'nin yoğun yaptırım baskısı altında krizle boğuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, IMF Başkanı Kristalina Georgieva'ya bir mektup yazarak salgınla mücadelede kullanılmak üzere IMF'ten 5 milyar dolarlık kredi istemişti.

Maduro'nun bu talebi, Venezuela için 2001 yılından bu yana bir ilki teşkil ediyordu.

IMF Başkanı Georgieva, salgının küresel ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine karşı 1 trilyon dolarlık kaynağı kullandırmaya hazır olduklarını açıklamıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları