loading
close
SON DAKİKALAR

İmralı mektupları bugün adreslerinde

İmralı mektupları bugün adreslerinde
Tarih: 06.04.2013 - 11:10
Kategori: Gündem

Abdullah Öcalan’ın Nevruz’da kamuoyuna okunan mektubunun ardından PKK ’lıların sınırdışına çekilmesiyle ilgili tavsiyelerinin yer aldığı ikinci mektuplar bugün Kandil ve örgütün Avrupa yapılanmasına teslim edilecek...

PKK’nın sınır dışına çıkması, bunu yaparken de Hükümet’in istediği şekilde ‘silah bırakıp gidilmesi’ konusunda Öcalan’ın devreye girmesi için MİT Müsteşarı Hakan Fidan, mart ayının son günlerinde İmralı’ya gitmişti. Ardından da dördüncü BDP heyeti adaya giderek Öcalan ile görüşmüştü. Görüşmelerin ardından Öcalan tarafından Kandil’e ve örgütün Avrupa kanadına yönelik çekilmeyle ilgili yeni bir mektup yazılması gündeme gelmişti. Beklenen bu mektup önceki gün Adalet Bakanlığı aracılığıyla BDP’ye iletildi. 

Avrupa’ya Buldan götürdü

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, mektubu Kandil’e götürmek ve Öcalan’la görüşmenin detaylarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere dün Kuzey Irak’a geçti. PKK’nın Avrupa kanadına ise mektubu Milletvekili Pervin Buldan götürüyor. Buldan’ın mektubu Brüksel’de Zübeyir Aydar’a vereceği belirtiliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları