loading
close
SON DAKİKALAR

İŞİD Musul'dan sonra Kerkük'e ilerliyor

İŞİD Musul'dan sonra Kerkük'e ilerliyor
Tarih: 11.06.2014 - 15:14
Kategori: Dünya

Türkmenlerin en yoğun yaşadığı, Irak'ın Selahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde IŞID) saldırılarına karşı ikaz edilen binlerce Türkmen evlerini terk ederek bölgeden ayrıldı...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) Liderliğini Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin yaptığı Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Meclis Grubu, Musul’daki gelişmeler için acil toplandı. Irak Başbakanı Maliki de erkekleri silah altına çağırdı.

İKİ PEŞMERGE TUGAYI TUZHURMATU'DA

Bölgesel Kürt yönetimine bağlı 2 Peşmerge Tugayının Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesine vardığı bildirildi.

IŞİD'dan kaçış

Fehim Taştekin yazdı. "Bir medeniyet kenti düşerken!"


Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesi kaymakamı Şellal Abdul Ahmed, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, Peşmerge güçlerinden 2 tugayın ilçe merkezine vardığını söyledi. Kaymakam Ahmed, "Bu güçler ilçeyi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından korumak amacıyla geldi. Özellikle ilçenin Süleyman Beg bölgesi ve Yengice, Bastamlı ve Meftul köyleri IŞİD'nin eline geçtikten sonra geldiler" dedi.

Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde dün meydana gelen saldırılarda 32 kişi ölmüş ve 191 kişi de yaralanmıştı.


TÜRKMENLER TERK ETTİ
Türkmenlerin en yoğun yaşadığı, Irak'ın Selahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Irak Şam İslam Devleti (IŞID) saldırılarına karşı ikaz edilen binlerce Türkmen evlerini terk ederek bölgeden ayrıldı.

DHA muhabiri, 45 bin civarında Türkmen'in yaşadığı Tuzhurmatu'da Irak Türkmen Cephesi yetkililerinin saldırı olasılığına karşı halkı ikaz ettiği, Türkmenlerin büyük çoğunluğunun ise daha güvenli olduğunu düşündükleri Kerkük, Süleymaniye ve Erbil kentlerine göç ettiğini bildirdi.

Son 1,5 yılda Tuzhurmatu'da düzenlenen saldırılarda yaklaşık 800 Türkmen'in hayatını kaybettiği, 2 binden fazla da kişinin yaralandığı belirtiliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları