loading
close
SON DAKİKALAR

İÜ'de satırlı saldırı

İÜ'de satırlı saldırı
Tarih: 18.10.2012 - 18:42
Kategori: Sağlık, Yaşam

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde okula girişleri yasak olan bir grup öğrenci satırla solcu bir öğrenciye saldırdı...

İSTANBUL- İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde, okuldan uzaklaştırma cezası olan öğrenciler, okula girerek SDP üyesi bir öğrenciye saldırdı.

Alınan bilgiye göre, uzaklaştırma cezası olduğu için okula girmeleri yasak olan 5-6 kişiliköğrenci grubu, okula ellerinde satırlarla girdi. Kapıda bekleyen öğrenciler, o sırada okula girmekte olan SDP üyesi Umut adlı öğrenciye satırla saldırdı. Umut kolundan yaralandı.

Bu olaydan bir süre sonra Atatürkçü Düşünce Kulubü, Havuzlubahçe'de bir etkinlik düzenlemek istedi. Etkinliği protesto eden devrimci, demokrat öğrenciler, Türkçe ve Kürtçe olarak "Beyazıt faşizme mezar olacak", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Irkçı gerici çetelere Beyazıt'ta yer yok" sloganlarını attı.

Atatürkçü Düşünce Kulubü, tepkiler nedeniyle etkinliği Havuzlubahçe yerine, yakınında başlatabildi. Etkinlik, özel güvenlik görevlilerinin koruması altında sürdürülürken, solcu öğrencilerin tepkileri de devam ediyor.

Atatürkçe Düşünce Kulubü üyeleri, sabah saatlerinde Öğrenci Kolektifleri'nin bir afişini sökmek isteyince gerginlik yaşanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları