loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Parti'de kurultay günü

İYİ Parti'de kurultay günü
Tarih: 03.08.2019 - 10:17
Kategori: Siyaset

İYİ Parti bugün 4. Olağanüstü Kurultay'ına gidiyor. “Bugün geleceğin ilk günü” sloganıyla yapılacak kurultayda, partinin en yetkili karar organı olan Genel İdare Kurulu'nun seçimi çarşaf liste yöntemi ile gerçekleşecek.

İYİ Parti'nin 4. Olağanüstü Kurultayı bugün gerçekleşecek. Olağanüstü Kongre saat 11.00'de, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Mayıs ayında gerçekleşen tüzük kurultayında değişen bazı maddeler bu kurultay ile birlikte hayata geçirilecek. Bu kapsamda partinin en yetkili karar organı olan 80 kişilik Genel İdare Kurulu, 50 kişiye düşürülecek. 

Yeni oluşacak Genel İdare Kurulu'nun çarşaf liste yöntemi ile belirleneceği kurultayda, İYİ Parti lideri Meral Akşener, parti tüzüğünün kendisine hak tanımasına rağmen delegeye herhangi bir liste sunmayacak. Yeni GİK tamamen delegenin takdirine göre şekillenecek.

Meral Akşener, tüzük kurultayında kendisine verilen GİK dışından genel başkan yardımcısı atama yetkisini ilk kez Yavuz Ağıralioğlu için kullanmıştı. İYİ Parti'nin TBMM Grup Başkanvekilliği görevinden ayrılan Yavuz Ağıralioğlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmişti. 

Kurultayın ardından İYİ Parti'de başkanlık divanında değişikliklerin olması bekleniyor. 

Kaynak : Yeniçağ

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları