loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Partili Aytun Çıray'dan Millet İttifakı açıklaması

İYİ Partili Aytun Çıray'dan Millet İttifakı açıklaması
Tarih: 17.02.2020 - 18:13
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Millet İttifakı'nı tünelin ucunda ışığın kaybolduğu bir ortamda İyi Parti CHP, SP ve DP "farklılıklarını muhafaza" edeceklerini beyan ederek kurdular. Bu ittifak sayesinde İYİ Parti, SP ve DP de TBMM'ye girdi" dedi....

Bugün İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok partisinden parti yönetimine ve CHP'ye eleştiriler yönelterek istifa etmişti. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Millet İttifakı'na ilişkin açıklama yaptı. Çıray, "Yeni Anayasal düzenin de mecbur ettiği ittifakın amaç bildirisinde 'Toplumsal ayrışma ve kutuplaşmaya son vermek, halkımızın özlediği huzur, kardeşlik ve güven ortamı içinde adil ve güvenli bir seçimin yapılmasına katkıda bulunmak' yazar" ifadelerini kullandı.

Aytun Çıray'ın açıklaması şöyle:

"Millet İttifakı'nı tünelin ucunda ışığın kaybolduğu bir ortamda İyi Parti CHP, SP ve DP "farklılıklarını muhafaza" edeceklerini beyan ederek kurdular. Bu ittifak sayesinde İYİ Parti, SP ve DP de TBMM'ye girdi. Yeni Anayasal düzenin de mecbur ettiği bu ittifakın amaç bildirisinde: "Toplumsal ayrışma ve kutuplaşmaya son vermek, halkımızın özlediği huzur, kardeşlik ve güven ortamı içinde adil ve güvenli bir seçimin yapılmasına katkıda bulunmak, ülkemizin siyasal sistemini bir an önce normalleştirmek, çoğulcu demokrasi esaslarına göre rekabetçi demokratik siyasal zemini, tüm gerekleri ile yeniden inşa etmek, kuvvetler ayrılığı ilkesine göre hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlamak, başta ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere tüm hak ve özgürlüklerin vatandaşlarımız ve kurumlarımız tarafından layıkıyla kullanılmasını temin etme ilkelerini hayata geçirmek üzere seçim işbirliği için bir araya geldik" yazar. Bu bilgisel kamuoyunun hafızasını tazelemek içindir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları