loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Partili Çıray: Kurucumaza küfreden şeref yoksunları hakkında soruşturma yapılıyor mu?

İYİ Partili Çıray: Kurucumaza küfreden şeref yoksunları hakkında soruşturma yapılıyor mu?
Tarih: 14.07.2020 - 13:35
Kategori: Siyaset

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, verdiği soru önergesiyle Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada Mustafa Kemal Atatürk hakkında küfür ve hakaret içerikli paylaşım yapanlar hakkında işlem yapılıp yapılmadığını sordu. ...

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, verdiği soru önergesiyle Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e Atatürk hakkında küfür ve hakaret içerikli paylaşım yapanlar hakkında işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu. 

Çıray önergesinde şu ifadelere yer verdi:

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında küfür ve hakaret içerikli paylaşımlar yapan bazı kullanıcılar, milyonlarca kişi tarafından tepkiyle karşılanmış ve basına da yansıyan bu hain paylaşımları yapanlar hakkında yetkili makamlarca gereken hukuki yaptırımlar için çağrıda bulunulmuştur.

“Ercan Kırdağ” kullanıcı isimli şahsın yaptığı “Ayasofya’nın statüsünün değiştirilip aslına rücu etmesindeki en büyük mutluluk; bu kararın, emperyal dünyaya bir başkaldırı olması değil, onu müze yapanlara bir başkaldırı olmasıdır. Güneş doğuyor, taştan adam eriyor Elhamdülillah” şeklindeki paylaşımı ülkemizin kurucusuna ve kurucu değerlerine alenen hakaret ve düşmanlık niteliğindedir.

“AbdulhakimDemir” isimli şahsın ise “bugün sarı saçlı mavi gözlü kahpenin g*t olduğu gün Fatih atamız ecdadımızın en şanlı zaferidir bugün, Ayasofya Camimiz ümmete hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarız, Allah senden razı olsun” şeklindeki Sayın Erdoğan'ın ismini de istismar ederek paylaşımı kurucu önderimize alenen hakaret ve küfür içermektedir."

Çıray yanıtlanması istemiyle şu soruyu sordu:

1-Sosyal medya paylaşımları ile kurucumuz kurtarıcımız Atatürk'e küfreden bu şeref yoksunu hainler hakkında hukuki işlem başlatılmış mıdır, başlatılmamış mıdır?

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları