loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Partili Türkkan: '1.291 soru önergesi verdik; zahmet edip sadece 251 tanesine cevap verdiler'

İYİ Partili Türkkan: '1.291 soru önergesi verdik; zahmet edip sadece 251 tanesine cevap verdiler'
Tarih: 01.08.2019 - 09:18
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan: “İYİ parti olarak TBMM Başkanı ve Bakanlara toplam 1.291 soru önergesi verdik. Onlar da zahmet edip sadece 251 tanesine cevap verdiler. Aynı konuda Bakanlar’a eleştiride bulunan TBMM Başkanlığı da; 15 soru önergemizin sadece 1 tanesine cevap verdi.” ...

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, Birgün Gazetesi’nin ‘’Bakanlar milletvekillerini muhatap almıyor ‘’ haberiyle birlikte twitter hesabı üzerinden TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a yüklendi. Türkkan, Şentop’a “Yeni sistemin arızalarından sadece bir tanesi bu. Buna rağmen bu sistemde ısrar etmenizin sebebi nedir Sayın Meclis Başkanı Şentop?’’ diye sordu.

ŞENTOP YALANLADI

Türkkan’ın twitterdan yaptığı bu açıklamaya Meclis Başkanı Şentop’tan cevap geldi. Şentop, Türkkan’a twitterdan verdiği cevapta “Ben böyle bir söz söylemedim. İkaz yazısı soruların cevaplanmasına dairdir. Parlamenter sistemde iken de böyle ikazlar var. Gerisi gazetenin uydurması.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci yasama yılının sona ermesinin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulunan TBMM Başkanı Şentop, “Bakanlar ve Cumhurbaşkanı Yardımcıları, milletvekillerimizi muhatap almıyor. Sorularını yanıtlamıyor. Kendilerini yazılı ve sözlü olarak uyardık” açıklamasını yapmıştı.

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları