loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Partili Yaşar: Bizim HDP, PKK ile bir arada olmamız mümkün değil

İYİ Partili Yaşar: Bizim HDP, PKK ile bir arada olmamız mümkün değil
Tarih: 31.01.2019 - 12:30
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, yerel seçim öncesi sosyal medyadan, vatandaşların kendisine yönelttiği soruları cevapladı.

Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ile TBMM'de bir araya gelen Yaşar’ın yaptığı çarpıcı açıklamalar dikkat çekti. Vatandaştan gelen asker polis katiliyle nasıl ittifak yapacaksınız?” şeklindeki soruya: "Bizim HDP-PKK ile, asker polis katilleri ile işi olmaz. Bunu Diyarbakır'da megri megri diye bağıranlara sorsunlar" şeklinde cevap veren Yaşar, PKK’yla hiçbir zaman işbirliği içerisinde olmadıklarını vurgulayarak bu ithamın “kabul edilemez” olduğunu söyledi

“DİYARBAKIR MEYDANI’NDA MEGRİ MEGRİ DİYE BAĞIRANLAR”

“Bizim HDP ile PKK ile asker polis katili ile bir arada olmamız mümkün değil. Bu parti kurulalı bir yıl oldu, genel başkanın mesajları da dahil hiçbir yerde görmeleri mümkün değil. Bunu bize söyleyenlerin, çözüm sürecine bir bakmalarını, kurulan mahkemelere bir bakmalarını tavsiye ederim. Bunu bize değil, Diyarbakır meydanında “megri megri” diye bağıranlara sorsunlar. Bize niye soruyorlar.

“KİMSEYİ ATAMIYORUZ MİLLETİMİZE HİZMET EDEBİLECEK ADAY SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, sosyal medya üzerinden gelen ve en çok merak edilen konulardan biri olan Samsun adaylarının tam olarak açıklanması ile ilgili şu cevabı verdi: “Biz milletin önüne bir aday sunmaya çalışıyoruz. Biz kimseyi atamıyoruz. Bizim siyasi hareketimiz atama ile değil daha çok seçimle oluyor. Atama ile yapanlar zaten atadılar. Hiç kimsenin bir projeksiyonu üzerine bir aday belirlemiyoruz. Seçmenin iradesine ipotek koymak istemiyoruz.

“BU YEREL SEÇİMDE DERS ALACAKLAR”

Samsun Milletvekili Bedri Yaşar yaptığı açıklamada 31 Mart seçimlerindeki önemi de başka bir ifadeyle vurguladı. 31 Mart Seçimlerine, vatandaşın hükümeti ikaz etmesi açısından önemli olduğunu ifade eden milletvekili konuyla ilgili şunları söyledi: “31 Mart seçimlerinin, hükümeti ikaz etmek açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yerel seçimlerle geldiler ve ben milletin aynı yoldan bir ders vermesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer şu an içinde bulunduğunuz ekonomik sıkıntıları, şehrin içinde bulunduğu problemleri, bu yapıyı, bu sistemi onaylıyorsanız kaldığınız yerden devam edin. Ama demokrasi adına şikâyet ediyorsanız, bir alternatif olsun, biz de bunu deneyelim diyorsanız, biz buna talibiz.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları