loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir 2020 EXPO yarışından elendi

İzmir 2020 EXPO yarışından elendi
Tarih: 27.11.2013 - 19:51
Kategori: Dünya

İzmir, Paris'teki BİE Kongresi'nde 2020 EXPO oylamasında ilk turu başarıyla geçen İzmir ikinci turda 36 oy olarak elendi. Dubai 87 oyla birinciliği oynuyor...

İzmir 'in ikinci kez aday olduğu dünyanın en önemli organizasyonlarından EXPO'nun 2020 yılında hangi şehirde düzenleneceğinin belirleneceği Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurul toplantısı, Paris'teki OECD binasında başladı.

OYLAMA 15.30'DA BAŞLADI
EXPO’ları düzenleyen 167 ülkenin üye olduğu BIE Genel Kurul toplantısı, Paris’teki OECD binasında yapılıyor. EXPO 2020’nin hangi şehirde yapılacağının belli olacağı oylama ise Türkiye saati ile 15.30’da başladı.İzmir, listede 3'üncü sırada yer alıyor. Bu sene ilk kez elektronik sistem yerine sandık başında oy kullanılacak.

İLK SUNUMU DUBAİ, SON SUNUMU İZMİR YAPTI
Oylamadan önce 11.30’dan itibaren aday ülkeler sunumlarına başladı. İlk sunumu Dubai yaptı. Dubai’nin ardından Sao Paulo, Ekaterinburg ve en son da İzmir sunum yaptı.Dubai adına sunumu aynı zamanda projenin yöneticilerinden de olan Reem Al Hashimy yaptı.

MİNİ CANLI KONSER
Dubai, Sao Paulo ve Ekaterinburg, sunumlarında kentlerinin avantajlarını, EXPO'yu neden istediklerini, konuşmalar ve video gösterileriyle anlattı. Sao Paolo'nun sunumu sırasında, mini bir canlı konser de delegelere verildi.

İZMİR 20 DAKİKALIK SUNUM YAPTI
Sunuculuğunu Defne Samyeli’nin yapacağı 20 dakikalık sunumda İzmir’in avantajları, sağlık temasının önemi ve adaylık çalışmaları anlatıldı.

Bakan Müezzinoğlu'nun ardından İzmir'in ikinci tanıtım filmi, barkovizyonlar aracılığıyla salona sunuldu, büyük alkış topladı.

HER TURDA EN AZ OY ALAN ŞEHİR ELENECEK
Sunumlardan sonra başlayan oylamada ilk iki turda oyların üçte ikisini alan şehir kazanacak. Her turda en az oy alan şehir elenecek. Üçüncü ve final turunda ise çoğunluğu alan şehir ve ülke EXPO 2020’yi düzenlemeye hak kazanacak. Genel Kurul salonunda dört ayrı sandık kuruldu, delegeler kabinlerde kapalı şekilde oylarını kullanıyor.

İLK TURDA ELENEN SAO PAULO OLDU
İzmir, Paris'teki BİE Kongresi'nde 2020 EXPO oylamasında ilk turu başarıyla geçti. Dubai 77, Ekaterinburg 39, İzmir 33, Sao Paulo 13 oy aldı. İlk tur sonucuna göre Sao Paulo elendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları