loading
close
SON DAKİKALAR

Kamu emekçileri 17 Ekim'de alanlara iniyor

Kamu emekçileri 17 Ekim'de alanlara iniyor
Tarih: 16.10.2021 - 15:04
Kategori: Sendika

Bağımsız Kamu Sendikaları ve Platformları, 17 Ekim Pazar günü Ankara Anıtpark’ta bir araya geliyor.

Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformu ile birlikte AKP iktidarının ve yandaş konfederasyonunun “satış sözleşmesine ve yüzde 1’lik baraj hukuksuzluğuna” karşı 17.10.2021 Pazar günü Saat 11.00’da Ankara Anıtpar'ta miting yapacak.

Miting için yapılan duyuru şöyle:

"Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformu ile birlikte Pazar günü Anadolu Meydanı’nda yapacağımız mitingimiz Ankara Valiliği kararı gereğince Anıt Park’ta ( Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi Anıtkabir Anıttepe Girişi Altı) yapılacaktır.

Kamu emekçileri geçmiş dönemlerde toplu sözleşmelerden kayıplarla çıkmış, aldıkları ücretler daima enflasyon altında kalarak açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmiştir. Kamu emekçilerinin bu seferki yenilgisi maddi kayıpların yanında örgütlenme özgürlüğünü engelleyen, sendikal tekelleşmenin önünü açan düzenlemeler içermektedir. 

Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformu ile birlikte AKP iktidarının ve yandaş konfederasyonunun “satış sözleşmesine ve yüzde 1’lik baraj hukuksuzluğuna” karşı 17.10.2021 Pazar günü Saat 11.00’da Ankara Anıt Park’ta miting yapacaklardır.

Kamu emekçilerinin alım gücünü artırmayan, sahadaki gerçek enflasyon altında ezdiren, kayıplarımızın karşılanmadığı ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engele karşı Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformu ile birlikte yapacağı mitinge tüm demokratik kitle örgütlerini, sivil inisiyatifleri, emek ve meslek örgütlerini, siyasi partileri, 3600 ek gösterge talep edenleri, EYT’lileri,  emeklileri, çiftçileri, esnafları, açlık ve borç içerisindeki geçinmek zorunda kalanları,  barınma sorunu yaşayan öğrencileri, kadınları, işçileri, işsiz ve ümitsizleri ve haksızlığa uğrayan tüm yurttaşlarımızı Anadolu Meydanı’nda toplanmaya ve birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. "

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları