loading
close
SON DAKİKALAR

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'Çamlıca Camii' cevabı

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'Çamlıca Camii' cevabı
Tarih: 17.04.2019 - 15:11
Kategori: Siyaset

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, çarpıtılan Çamlıca Camii açıklaması hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap vererek "Ulema, Sultanahmet Camii'nin lüks olması nedeniyle camiye gitmemiştir." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, geçtiğimiz hafta çarpıtılan Çamlıca Cami açıklaması hakkında kendisine cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Biz camiye değil, lükse, israfa ve şatafata karşıyız." ifadesini kullanarak "Osmanlı’nın en parlak döneminde ulema, Sultanahmet Camisinin lüks olması nedeniyle camiye gitmemiştir. Biz bu duruştan bahsediyoruz." dedi.

Karamollaoğlu, "Hadis-i Şerif’te şöyle söylenir; İnsanların cami inşası ile övünmeleri kıyamet alametidir." açıklamasında bulunarak "Bizim bu arkadaşlardan istediğimiz tek şey düşünmeleri, tefekkür etmeleridir." ifadesini kullandı.

"Biz israfa karşıyız, biz şatafata, gösterişe karşıyız, biz riyaya karşıyız, biz kibre karşıyız, bunu herkes biliyor." diye açıklamada bulunan Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Bizi cami düşmanı ilan etmeye kalktılar. Bu durum çaresizliklerinin en açık örneğidir. Biraz vicdanı olan, insafı olanlar bizim ne demek istediğimizi anlar. Bize saldırmalarının sebebi şudur; Hırsız en çok ev sahibinden korkar. Biz camiye değil, lükse, israfa ve şatafata karşıyız.

Osmanlı’nın en parlak döneminde ulema, Sultanahmet camisinin lüks olması nedeniyle camiye gitmemiştir. Biz bu duruştan bahsediyoruz. Camiler ibadet yeridir, gösteriş yeri değildir. Hadis-i Şerif’te şöyle söylenir; İnsanların cami inşası ile övünmeleri kıyamet alametidir. Bizim bu arkadaşlardan istediğimiz tek şey düşünmeleri, tefekkür etmeleridir. Bu arkadaşlar biliyorlar ki bizim söylediğimiz gerçekler bunlara batıyor, CHP’nin okları değil."

Kaynak : MilliGazete

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları