loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Adalet Parkı'nın açılışında konuştu: Hapishanelerde on binlerce kişi haksız şekilde yatıyor. Eren Erdem, Selahattin Demirtaş hangi gerekçeyle hapisteler?

Kılıçdaroğlu Adalet Parkı'nın açılışında konuştu: Hapishanelerde on binlerce kişi haksız şekilde yatıyor. Eren Erdem, Selahattin Demirtaş hangi gerekçeyle hapisteler?
Tarih: 13.07.2019 - 14:12
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çankaya'da Adalet Parkı'nın açılışında konuştu.

Çankaya Belediyesi, Adalet Yürüyüşünü ölümsüzleştirmek için Adalet Parkı açtı. 

Parkın açılışına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

"Siyasetçi topluma hizmet ettiği sürece toplumun gönlünde yer alır. Görüşlerimiz, kimliklerimiz, inançlarımız, yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama bizler bayrağımızın altında özgürce yaşamak istiyoruz; gazeteciler, siyasetçiler, STK temsilcileri hapiste olmasın istiyoruz. Bildiriye imza attılar diye akademisyenler sivil ölüme terk edilmesin istiyoruz.

Bugün adalet reformu yapacağız diye yola çıkanlar, gazeteciler haksız yere hapse girmesinler diye reform paketini meclise getirmek zorundalar .

İktidar sahiplerine seslenmek isterim, insanların duygularıyla oynamayın, getirin paketi. Adalet Yürüyüşünü yaparken Maltepe'de önümüzde bir duvar vardı. Adaletsizliğe yol açan bütün kuralları değiştireceğiz, dedik. O duvar istanbul'da, Ankara'da, Adana'da yıkıldı. Toplumun adalete susamışlığı var. Türkiye Cumhuriyeti'nin hapishanelerinde on binlerce kişi haksız şekilde yatıyor. Eren Erdem bunlardan birisidir. Hangi gerekçeyle hapiste? Siyasetçiler yatıyor, sormamız gerekiyor Selahattin Demirtaş hangi gerekçeyle hapiste?

Bizim gibi düşünmeyenlerin de hakkını, hukukunu savnmak zorundayız. Sadece insanlar değil ağaçlar da adalet ister. Haksız yere cana kıymayacaksınız, ağacı kesmeyeceksiniz. Adaleti bütün varlıklar için isteyeceğiz. 

Bütün kutsal kitaparın varlık nedeni de adalettir. Adaletle yöneteceksiniz. Hapishaneler adalete uymayanlar için geçerli meknalardır. Haksız yere mahkum ederseniz adaletsizliği pekiştirmiş olursunuz. Buna karşı çıkmak zorundayız. 

Bu park varsa, çocuklarımız burada yürüyor, oynuyorsa tek isteğimiz var: Adalet. 

Aykırı düşünceler her zaman siyasal iktidarların benimsemediği düşüncelerdir. Oysa radikal düşünceler insanlığın gelişmesine, yeni ufukların doğmasına yol açar. Orta Çağ'da dünyanın yuıvarlak olduğuna kimse inanmıyordu bir kişi çıktı söyledi. Bir kişi bütün dünyayı değiştiriyor. Yazarları, çizerleri farklı düşünüyor diye hapse atmak 21. yy Türkiyesine yakışmıyor. Biz saraydan, haksız hukuksuz yönetilmek istemiyoruz. Adaletle yönetilmek istiyoruz. 

Yeniliğe açık olmak görevimiz. 4 büyük devrim var. 1. devrim cumhuriyeti kurmak. 2. devrim çok partili hayata geçiş, 3. devrim sosyal demokrasi, 4. devrim ise Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak.

Bize umutsuzluk yakışmaz. En zor koşullarda bile demokrasiyi, insan haklarını, doğa haklarını savunacağız. Barışı, hakkı, hukuku, adaleti sağlayacağız."

CHP lideri açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu S-400 konusunda "Türkiye ateş çemberi içinde. Türkiye kendi güvenliğini sağlamak zorunda. Patriot için başvurmuş ve bu talep karşılanmamışsa elbette Türkiye başka arayışa girecektir. ABD senatosunun baskılarını doğru bulmuyorum" dedi.

CHP lideri sistem tartışmalarıyla ilgili ise şunları söyledi:

"Başkanlık sistemi tartışılabilir mi diye soruldu, elbette dedik. Başkanlık sisteminin uygulandığı ülkelerin başında ABD geliyor. ABD'deki sistemi tartışalım diyorlarsa tartışılablir. Orada başkan çok güçlü değildir, başkan büyükelçi bile atayamaz. Her konu tartışılabilir, açığız. Tarışma, ön yargılardan arınarak Türkiye gerçekleri, demokrasi anlayışı, tarihsel birkimi dikkate alarak yapılmalı. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmalıyız."

*Fotoğraf: Twitter@gamzetascier 
Twitter
@rifkiguvener

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları