loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez. Bu saatten sonra kapalı kapılar ardında hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz

Kılıçdaroğlu: Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez. Bu saatten sonra kapalı kapılar ardında hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz
Tarih: 23.06.2019 - 21:02
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu'nun İBB başkanlığı seçimini kazanmasının ardından açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nu konuşması şöyle:
"Bu milletin ferasetine güveniyorum, demiştim. Kapalı kapılar ardından demokrasiye darbe yapıldı, bu darbeyi İstanbullular sonlandıracak diye güveniyordum. Allah'ın izniyle 800 bin oy farkıyla bunu çözdük. Her şey adalet yürüyüşüyle başladı. Hak, hukuk, adalet dedik. Mısır'daki sağır sultana bile duyurduk sesimizi. Engellemek istediler, engelleri aştık. En son İstanbul seçimlerinde aştık. Demokrasi destanı yazık. Her türlü baskıya, kullandıkları devlet imaknlarına, bürokratlarına rağmen insanlar demokrasiden yana tercihini koydu.
Önce CHP'nin bütün örgütlerine, gençlik, kadın kollarına, partiye üye olmaksızın çalışan bütün gönüllülere şükranlarıma sunuyorum. Anadolu'dan yakınlarına, akrabalarına telefon eden bütün yurttaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Meydan meydan gezen İYİ Parti'nin sayın genel başkanına, milletvekillerine yürekten teşekkür ediyorum. Bize destek veren AK Partili, ülkücü, HDP'li, Saadetli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum.
Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez. Bu saatten sonra kapalı kapılar ardında hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz. Saraylarda oturup herkesi etkileyeceğini düşünenenler halkın iradesine saygı duymak zorundalar.
Bizim gücümüz demokrasilerdeki en büyük güçtür. Mücadelemizi kadınlarla birlikte, erkeklerle, çocuklarımızla, engellilerle birlikte yapacağız. 82 milyon demokrasi sınavını verdik, şimdi demokrasiyi yücelteceğiz. Birlikte sorunlarımıza sahip çıkacağız.
Filinta gibi bir çocuğumuz 'Ekrem abi her şey çok güzel olacak' dedi. Onun beklentileri karşılandı. Ekrem beyin rakipleri kazananamış olabilir ama kimse unutmasın kazanan demokrasidir, Mustafa Kemal'in arkadaşlarıdır. 
Ankara'da bir tarih yazdık Mansur Yavaş'ı sizler seçtiniz. Mansur başkan Anakara'yı kuruluşun ve kurtuluşun Ankara'sı yapacak. Ekrem İmamoğlu da 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul'u dünya kenti yapacaktır. Ve Ekrem başkan önümüzdeki günlerde mazbatasını alacak, hakkı 2. kez teslim edilecek. İki kez arka arkaya İBB Başkanlığına seçilmek de her kula nasip olmaz. Engel çıkarmak istediler, engeller aşıldı. Artık engeller yok. Herkesi kucaklayacağız. Hiç kimseye kin beslemeyeceğiz. CHP bundan sonra 82 milyonun partisidir. 82 milyonun sorunlarına odaklanacaktır. CHP artık hiç kimseyi kimliğinden, inancından, yaşam tarzından ötürü ötekileştirmeyecektir. Herkesin kimliği şerefi olacak. Bizler bir arada huzur içinde, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye istiyoruz. Kadın-erkek eşitliği için mücadele edeceğiz. Ankara'da, istanbul'da, Adana'da, Antalya'da, Aydın'da ve daha birçok yerde huzurlu, barış içinde bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Yolumuz uzun, herkesi kucaklıyoruz. Adalet Yürüyüşü sonunda adalet mitinginde 'geldik bir duvara dayandık, onu yıkacağız' demiştik. O duvar parça parça yıkılıyor. Demokrasinin önündeki engelleri barış içinde kaldıracağız."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları