Kılıçdaroğlu: Başta Erdoğan olmak üzere FETÖ’ye destek veren herkesin yargı önüne çıkması lazım

KRT TV’de Çağlar Cilara’nın konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İktidarın FETÖ ile mücadelesine değinen Kılıçdaroğlu, “Hükümetin FETÖ ile mücadele ettiğine hiçbir zaman inanmadım” dedi....
Kılıçdaroğlu, 2019’da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Cilara’nın sorularında Erdoğan’ı ‘Sayın Cumhurbaşkanı’ olarak takdim etmesi üzerine ‘Erdoğan benim Cumhurbaşkanım değil’ dedi.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:
Bugün FETÖ’cü diye görevden alınan kişilerin altında dün Erdoğan’ın imzası vardı. Hem genel başkan hem tarafsız olamazsınız. Zaten Erdoğan da Cumhurbaşkanı değil. Ben Cumhurbaşkanıyım diyeceksiniz tarafsız olmayacaksınız.
"Bugün FETÖ ile samimi olarak mücadele edilmiyor. Bunun da en tipik örneği parlamento. Vakti geldiğinde bunların hepsini açıklayacağız. Biz defalarca bu örgütün araştırılması için önerge verdik, hepsi Erdoğan'ın talimatıyla AKP'lilerin oyları ile reddedildi. 'Haberim yoktu' diyemezler. Ülkenin tüm kurumları, MGK bu konuda uıyardı, onlarca kitap, yazı yazıldı 15 Temmuz’dan sonra araştırma önergeleri verdik reddedildi.
17/ 25’ten sonra Erdoğan, "bir gazeteciye git bizi Gülen'le barıştır" dedi. Yolsuzlukları ortaya çıkınca şimdi intikam alıyor.
GenelkurmayBaşkanı hepsi Ergenekon Balyozla cezaevinde çürütüldü. Bu kadar iftiralara destek olan biri, samimi olarak FETÖ ile mücadele edemez. Zekeriya Öz’e makam aracı tahsis eden Erdoğan’dı.
CHP, FETÖ’yü çok önceden terör örgütü olarak bildirdi. İzmir Belediyesi’ne operasyon yapanlar kimlerdi. FETÖ örgütünün mensuplarıydı.
OHAL’i FETÖ ile mücadele için ilan ettiler. Birgün, Cumhuriyet yazarlarının FETÖ ile ne ilgisi var? Bu gazeteler yıllarca FETÖ ile mücadele etti. OHAL’i muhalefet edenlere karşı kullanıyorlar.
Bütün mağduriyetleri çözeceğiz. Hukuku egemen kılacağız. Bu hükümet döneminde hakimlere şöyle dendi. “Karar vermeden öce HSK ile görüş sonra irade oluştur” diyor. Bu doğrudan yargıya müdahalededir. Başta Erdoğan olmak üzere FETÖ’ye destek veren herkesin yargı önüne çıkması lazım.
Cumhurbaşkanı kandırılıyorsa öğretmen hayli hayli kandırılır. Senin elinde emniyet istihbarat örgütü var MİT var öğretmenin neyi var? Sen kozmik odayı teslim ettin.
Sözde FETÖ’yü temizleye çalıyorlar. Siz devleti cemaatlere teslim ettiniz ama diğer bakanlıklarda da başka cemaatler var; temizleyecek misiniz? Bir cemaati çıkarıp diğer cemaati yerleştiriyorsunuz. Samimi olarak hiç güvenmedim. Sistem intikam üzerine kurulmuş. Mısır’daki İhvanı Türkiye’ye getirmek istiyorlar. Devletin liyakat sistemi çöktü. Liyakat olsa bir Cumhurbaşkanı bir dışişleri bakanı niye 1,5 saat konuşsun. O Katar İsrail’in yanında durdu. Erdoğan ey Katar niye İsrail’in yanında duruyorsun diyemiyor. Çünkü paraları orada.
Biz Fırat Kalkanı’nı, Afrin’i destekledik. Elbette sınırlarımız da güvenliğini sağlamak zorundayız. Dikkatle durduğumuz nokta şu, hem Fırat Kalkanı ve Afrin’de beklenenin üzerinde çok şehit verdik. İktidar ÖSO’yu Afrin ’de kahraman gibi sunmaya çalıştı. Bu kadar iğrenç benzetme olmaz. Hiçbir Kuvayı Miliyeci para karşılığında savaşmadı. Kahraman ordumuzun başarılarını kahramanlıklarını ÖSO’ya mal etmek zorumuza gidiyor. İçimize sindiremiyoruz.
Suriye’nin bu hale gelmesinde yüzde 99 Türkiye’nin dahli var. Komşuda ateş varken benzinle gittiler üzerine. Erdoğan dünyanın en korkak adamıdır. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırmayı kahramanlık diye sundular. Niye IŞİD’e karşı çıktılar ABD ve Rusya karşı çıkınca “biz de karşıyız” dediler. Bir terör örgütü Cumhurbaşkanını dinleyip çekiliyorsa ne anlaşılır bundan.
Hiçbir araştırmada MHP AKP ile arasındaki ittifak istenen sonucu vermiyor. Verse hemen seçime giderler. Afrin’i bu yüzden kullanmak istiyorlar. Suriye politikası bir beka sorunu yarattı. Siyasilerin hatasını ordu düzeltiyor. Bütün şehitlerin kanında bunların eli vardı. Cepleri için çalıştılar. Benim vergilerimle propagandalarını yapıyorlar.
AKP tabanından oy alacağız. Referandumda şunu gördük. Tek adamdan rahatsız olan bir kitle, milyonlar gördük. AKP’ye oy verip pişman olan yüzbinler var. 2019’da ortaya çıkacak. Bunlar kendine Müslüman diyor tefecilere çalışıyorlar. Dünyada en yüksek faizle borçlanan bunlar. Yunanistan 10 yılda yüzde 4 faizle, Türkiye yüzde 12 ile borçlanıyor. Hem içerden hem dışardan borçlandılar.
Doğan Medya’nın satışında Rekabet Kurumu’nun bu satışı iptal etmesi lazım. Vatan, Milliyet, Star satılırken tümünün Aydın Doğan’da olmasını aykırı görüp sattırıyorsunuz. Ama bir başka kişiye verilmesinde sakınca görmüyorsunuz.
Erdoğan 15 yılda “kendi kültürümüzü yaratamadık” demişti. Hangi kültür? Faiz kültürü var ama bizim kültürümüz değil, kul hakkı yeme kültürü var, yalan söyleme kültürü var, bizim kültürümüz değil. Sanatçıya saygı kültürü yok. Heykele, reisime, sanatçıya düşman. Kendi adına filmler yaptırdı kimse izlemedi. Kendi adına kitaplar yazdırdı kimse okumadı. Niçin? Bu işler zorlamayla olmaz. Yasakla olmaz bu işler.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












