loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bu mektuplar aşk mektubu mu?

Kılıçdaroğlu: Bu mektuplar aşk mektubu mu?
Tarih: 09.04.2013 - 15:10
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sert açıklamalarda bulundu...


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM grubu toplantısında Silivri'deki Ergenekon davası ve çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:


- Vekiller Silivri'ye gidecek, duruşmayı izleyecek. Yargı gereğini yapacak diyor, 15 dakika sonra yargı harekete geçiyor. Bağımsız yargıya bakın. Neymiş, milletvekillerinin dokunulmazlığı kalkacak mı? Bizim korkumuz yok. Bizim dokunulmazlığa ihtiyacımız yok. Demokrasi için her türlü bedeli öderiz. Özel yetkili mahkemelerin bağımsız olduğunu söylemek için hukuk cahili olmak lazım. Senin dokunulmazlığın sen de kalsın. Bizim dokunulmazlığımızı kaldırmazsan namertsin

- Son günlerde CHP niye konuşmuyor diyorlar. Biz konuşuyoruz aslında ama onlar aslında CHP niye bizim istediğimiz gibi konuşmuyor diyorlar. Bir kitap var İmralı süreci yazıyır üstü çizilmiş, çözüm süreci yazıyor üstü çizilmiş, en son barış süreci yazıyor, Abdullah Öcalan ve Tayyip Erdoğan yazmış... 'Verin okuyayım' diyorsun vermiyorlar ama görüş söylemeni istiyorlar. Biz görüşlerimizi gayet net açıklamışız ama zorla bize gelin bu işin içine girin diyorlar.

- Değerli arkadaşlarım sorun milyonlarca yurttaşın umutlarıyla oynanmasıdır. Bir başarısızlık olursa faturayı o milyonlar ödeyecektir. CHP ile görüşmek zaman kaybıdır diyen başbakan niye ısrarla CHP de bu işin içinde olsun diyor? Baktılar olmuyor yeni bir sürecin içine girdiler, akil insanlar çıktı piyasaya. Size bu konuda bir bilgi daha vermek istiyorum, 7 Haziran'da Başbakan'a soruyorlar: CHP'nin önerisi var parlamentoda akil insanlar grubu oluşsun diye ne diyorsunuz? diyorlar... "Zaten hepimiz akil adamlar grubunu oluşturduk" diyor e sen akil adamsan niye seçtin bir daha bunları? Bana güvenin diyor ama herhalde bir kamuoyu araştırması yaprı ve güven çıkmadı, "Bari bunlara güvenin" diyor. Medyayı da kontrol altına almış.

- Akil adamlar ne yapacak? Diyelim gittiler, Trabzon'a, Hakkari'ye, Edirne'ye milletimiz onları buyur edecek, barış lazım diyecekler, huzur lazım diyecekler vatandaş evet diyecek, sonra soracak "peki bu nasıl olacak?", "onu biz bilmiyoruz" diyecekler! PKK sınırdışına çıksın mı diye insanları ikna edeceksiniz? Zaten çıksın! Bunlar akil insanlar reklam bölümüdür! Aklını kiraya verenden akil insan olmaz!

- Başbakan pazarlık yapmadık diyor ama kusura bakmasın da bunlar aşk mektubu mu?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları