loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Buraları aldık diye hemen erken seçime gidelim denirse bu siyasi fırsatçılıktır

Kılıçdaroğlu: Buraları aldık diye hemen erken seçime gidelim denirse bu siyasi fırsatçılıktır
Tarih: 29.03.2019 - 08:38
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

Bu seçim yerel seçim. Beni kaygılandıran bunun bir beka seçimi olduğuna dair söylem. Ortada bir beka söylemi yok ki. Muhtar seçeceğiz, muhtarın beka ile ne ilgisi var. Belediye başkanının, meclis üyelerinin beka ile değil hizmet ile ilgisi var. Korku ve endişe üzerinden siyaset yapmak istiyorlar.

Bursa'dan bir sürpriz gelebilir ve çok şaşırıyorum. Bursa benim defalarca bakacağım kentlerden birisi

Bursa aslında demokrat bir kent. Geleneği olan bir kent. Eski günlerini geride bırakmış, istismar edilen bir kent. Bakıyorsunuz turist Eskişehir'e geliyor, Bursa'ya geliyor. Bursa'yı kazanacağız.

 Biz buraları aldık diye hemen erken seçime gidelim denirse bu siyasi fırsatçılıktır. Belediye başkanlarımız vaatlerde bulunuyor, başarı elde ettikleri durumda devam edecekler. Türkiye ciddi bir ekonomik krizin göbeğinde bu önceliğimiz olmalı.

 Bank Asya'nın önünden geçeni, apartman aidatını yatıranı memuriyetten attılar. Ama 17-25 Temmuz sonrasında para aktaran Fettah Tamince şu an Erdoğan'ın koruması altında 

Belediye başkanı seçeceğiz. Adayın bir başarı hikayesi olması gerek. Bu isimlerin bir başarı hikayesi vra mı var, ütün belde bunu görmüş mü görmüş. O zaman ilçede yakalanan başarı neden ilde yaşanmasın dedik. Bizim yaptığımız en büyük dönüşüm bu.

Ekrem İmamaoğu İstanbul'u kucaklayacağım diyor. Ekonomik açıdan da güçlendireceğini söylüyor. 5 yıl içinde 150 bin kişiye istihdam yaratacağım dedi. Yıldırım belediyelerin işi değil bu dedi. Bunun üzerine İmamoğlu, hayır bu belediyelerin görevidir dedi. Ve 200 bin kişiye 5 yılda istihdam sağlayacağım dedi. Yıldırım çıktı bir televizyon programında 500 bin kişiye istihdam sağlayacağım dedi.

Bakın kooperatifleşme, kır ile kent arasında bağ kurmayı bizim belediyelerimiz yaptı. Kooperatifleşmeyi destekledi. Süt alınacaksa kooperatiflerden alınıyor, sütün dağıtımı kentte ayrım yapılmaksızın yapılıyor. Fidan AKP'li belediyeler yurt dışından getiriyor. Bizim belediyelerimiz ne yaptı, kooperatiflerden alıp yaptı.

Şunu anlayamıyorum bir ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir zat ve tarafsız olacağına dair namusu üzerine yemin etmiş bir kişi nasıl olur da bir adaya ağzı alınmayacak sözler sarf eder. Bir ülkenin cumhurbaşkanı nasıl olur da belediye başkanları ile suçlamalar yapar.

Ne yaparsa yapsın. Dediğim gibi Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir kişinin o koltuğun ağırlığını taşıması lazım.

Tehdit üzerinden siyaset yapılmaz. Bizim adaylarımız vaatlerini kendi anlatır. Ben anlatmam. Erdoğan ne yapıyor bunlar terörist diyor. Yeter artık bu ayrımcılık. Trabzon'dan bir AKP'li bana mektup yazmış, "Ben hayatımda böyle bir Cumhurbaşkanı görmedim" diye isyan etmiş. Ya ne istiyorsun insanlardan beni, Temel beyi terörist ilan etti, hal esnafını terörist ilan etti yeter artık. Bana PKK saldırdı, bir askerimiz şehit oldu bu kadar karalama mı olur ya

Medyada ciddi bir bozulma var. Medyanın yüzde 90'ını iktidarın elinde o kanalların nasıl alındığı ortada. Şöyle bir tablo çıkıyor ortaya sizlerin izlenme oranlarınız artıyor. Tarafsız haber için sizleri izliyorlar.

Bakın bu seçimin şöyle bir özelliği var, muhtar adayı, il genel meclis üyesi herkes sandık başında olacak. Seçim gecesi artısı ile eksisi ile herkes soğukkanlı olmalı. 

E hani Ayasofya'yı cami yapmayacaktı. Bu açıklamadan iki gün önce söylemişti. İsim mi değiştirecek, bunu istismar etmenin ne anlamı var. Kendisi bitmiştir.
 
DSP'ye saygı duyuyoruz. Burada yanlış olan şu bizim aday göstermediğimiz arkadaşların partiden istifa edip başka partiden seçime girmelerini ben etik bulmuyorum. Büyün medya baskılarına rağmen halk demokrasiden yana oy kullandı desinler

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları