loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Devleti FETÖ'ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır

Kılıçdaroğlu: Devleti FETÖ'ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır
Tarih: 11.02.2020 - 13:27
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"İdlib'de şehitlerimiz var. Lütfen 5 maddelik öneriye uyun. Egemen güçlerin maşası olmayın. 
 
-Erdoğan 8 Haziran 2018'de 'Astsubaylara müjde vermek isterim, gerçekleştireceğiz' diyor. Hulusi Akar da 'takipçisiyiz' diyor. Erdoğan 'CHP gibi vadedip seçim sonrası unutanlardan değilim' diyor. Yıllardır sözünü tutmadın. Sözüm söz bütün sorunlar çözülecek.
-İşsizlerimiz var. Hatay'da valilik binasının önünde bir insanımız kendisini yaktı. 'Çocuklarım aç, iş istiyorum, anlıyor musunuz?' diyor. Saray sosyetesi biliyor mu acaba? Bütün işsizlere ve ailelerine sesleniyorum, bir baba kendi çocuğuna yiyecek bir şeyler götüremiyorsa, aylardır işsizse, tek çare kendimi yakayım da dünya duysun diyorsa hepimizin vicdan muhasebesi yapması lazım. Beni üzen bu olayda bir kadının vicdansızlığın altına imza atmasıdır. AK Parti belediye meclis üyesi 'böyle siyasi ucuz manevraları millet yemez' diyor. Bunlarda ahlak, din, iman var mı? Senin karnın tok, köşeyi döndün biliyoruz. Bari ahlaksızlık yapma. 
 
"Hiçbir yönetici 'FETÖ devlete yerleşirken haberim yoktu' diyemez"
FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacağım, dedim. Tarihsel süreç içinde Bilal'e anlatır gibi anlatacağım. 20 soru 20 cevap. 
Cumhurbaşkanlığının OHAL işlemleri faaliyet raporu var. Rapor 'Devletin tüm kılcal damarlarına sızdılar. Devletin tüm kamu kurumlarını ele geçirmeye çalıştılar' diyor.
Birinci sorumuz, bir terör örgütü devletin tüm kılcal damarlarına nasıl sızar? Polise, İçişleri Bakanlığı'na, kaymakamlıklara, hakimliklere, savcılıklara nasıl yerleştiler? Buraya terör örgütünün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağı diyoruz. 
Soru 2, bu yetkiyi ancak belli yetki ve kurumlar kullanabilir. Bir yere kişi atama yetkisi herkeste değildir. Bunu ancak belli kişi ve kurumlar kullanabilir. 
Bir esnaf FETÖ'nün hakimini tayin ettirebilir mi, hayır? 
Soru 3, devletin içine FETÖ elemanlarını Meclis'teki milletvekilleri yerleştirebilir mi? Hayır. Ancak eleştirebilirler. 
Soru 4, iktidardaki parti terör örgütü üyelerini devletin kılcal damarlarını yerleştirirken, 'bunların devlete ihanet etmeyeceklerini düşünüyordum, diyebilir mi? Kaymakam, paşa, vali, rektör yerleştiriyorsunuz, 'ben bunların terör örgütü olduğunu bilmiyordum' diyebilir mi? Sağlıklı bir devlette istihbarat örgütleri izlerler. Hiçbir yönetici haberim yoktu, diyemez. Devlet bakidir, iktidar geçicidir. Devletin bürokrasisi devletin hafızasıdır. Her türlü istihbarat yönetenlere verilir.
Soru 5, FETÖ'nün faaliyetleri istihbarat tarafından izleniyor muydu? Evet, izleniyordu. 3 Nisan 1991 tarihli MİT raporu. Fethullah Gülen'in CIA ile ilişkilerini yazmışlar.
 
"2004 MGK kararlarından bakanlar dışında kimse haberdar edilmedi. Bütün riski hükümet adına başbakan üstlendi"
Soru 6, Sadece 91 yılında mı MİT raporu düzenlendi, hayır. FETÖ'yü düzenli işlemiştir MİT. Eski MİT müsteşarı Şenkal Atasagun bir gazeteciye 1 Ekim 1999'da 'MEB, İçişleri'nde devlet içinde kadrolaşmayı, kendilerine yönelik bir şey olursa adaletle engellemeye çalışmışardır' diyor. 
Soru 7,  FETÖ ile ilgili istihbaratı sadece MİT mi topluyordu? Hayır. Emniyet de, jandarma da, MİT de düzenli istihbarat topluyordu.
Soru 8, MGK FETÖ ile mücadele edilmeli, gerekli önlemlerle ilgili kararlar alındı mı?  FETÖ'yle ilgili tespit yapıldı mı, yapıldı.
2004'te karar alınıyor MGK'da. Kararın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Gülen kararı gündeme gelmiş, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı eylem planı hazırlanması uygun görülmüş, tavsiye kararının hükümete bildirilmesin ekarar verilmiştir, denilmiştir.
Soru 9, MGK kararına karşı dönemin hükümeti önlem almış mıdır? Dönemin müsteşarının yazdığı kitaptan 4 madde:
1-Tavsiye kararı başbakanlığa bildirildikten sonra konuyu Erdoğan'a açtım, gelen yazıyı dosyasına kaldırmaya karar verdi.
2- Bu karar metni Bakanlar Kurulunda imzaya açılmadı ve hiçbir işlem yapılmadı. 
3- Konudan MGK toplantısına katılan bakanlar dışında kimse haberdar olmadı. 
4- Bütün toplumsal ve siyasi riski hükümet adına başbakan üstlendi.
FETÖ'nün siyasi ayağı kim? 15 Temmuz'da şehit ve gazi olanlar adına soruyorum FETÖ'nün siyasi ayağı kim? (Erdoğan) Çok bağırdığında geri adım atacağımı sanıyor. Bu millete doğruları sonuna kadar söyleyeceğim. 
Erdoğan 3 Ağustos 2016'da 'Dedik ki (FETÖ ile) bir ortak yanımız vardı. Aynı menzile farklı yollardan giden sinsi planlarını göremedik. Yalan söylüyor. 2004'te söylediler, imzasını bastı, MGK kararını inkar ediyor. Bu kişi BOP eşbaşkanıdır. Türkiye'nin bekası diye bir sorunu yoktur.
 
"Yasa ile FETÖ unsurlarının kitleler halinde devletin kılcal damarlarına yerleştirilmesine imkan sağlandı"
Soru 10, MGK'nın kararına rağmen FETÖ devletin kılcal damarlarına sızmaya devam etti mi? Evet bu devlete ihanet etmeye devam ettiler. En hassas birimlere yerleştirmeye devam ettiler. İçişleri Bakanlığı, TÜBİTAK'a, YÖK'e, ÖSYM'ye, soruların çalınıp FETÖ'ye verilmesine, iddidaname hazırlanmamasına... Hepsi aşama aşama aşama yapıldı. 
Soru 11, FETÖ'nün taleplerini yerine getirmek için Parlamanto kullanıldı mı? Yasa ile FETÖ unsurlarının kitleler halinde devletin kılcal damarlarına yerleştirilmesine imkan sağlandı. 6110 sayılı kanunla Yargıtay ve Danıştay'a FETÖ'cüler tayin edildi. 
KHK yetkisi aldılar. Bir kişinin Danıştay'da, Yargıtay'da, AYM'de üye olması için bir süre görev yapmaları lazım. KHK ile 8 yıl Danıştay üyeliği için 8 yıllık süreyi 4 yıla indirdiler. Altta atanacaklar bekliyordu çünkü. Yargıtay Başkanvekilliği için 6 yıllık süreyi 3 yıla indirdiler. Kendi adamlarını yerleştirmek için. Yargı tümüyle FETÖ'nün emrine girdi. Bu kanunu Meclis'e getiren kim? Hangi başbakanın imzası vardı?
Bir insanın en temel özelliği ülkesine koşulsuz bağlı olmasıdır. Ülkeye bağlılığı başka bir parti üzerinden yapıyoranız milliyetçiliğiniz her ortamda tartışılır. 
Bu yasalar çıkarken kavgaların tamamını verdik.
Soru 12, toplu FETÖ'cü yerleştirme sadece yargıda mı oldu? Hayır. Orduda da oldu. 17-25'ten sonra da oldu.
 
"12 Eylül 2010 sonrasında örgüt kendini devletin tek hakimi olarak görmeye başladı, bunu yaptıran Erdoğan'dır"
Soru 13, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı bir iddianameden bir bölüm okuyacağım: Örgüt yani FETÖ TSK komuta kademesinin tamamını ele geçirmek maksadıyla generalliğe terfi için albaylıkta bekleme süresini 4 yıla indirerek henüz şura sırası gelmeyen mensuplarını terfi havuzuna dahil etmiştir. Generallikte beklemek süresi 4 yıldan 3 yıla indirilerek yandaşı olmayan generalleri daha kısa sürede TSK dışına çıkarmaya çalışmıştır. Son olarak kendisine müzahir elemanların az bulunduğu 1988 ve daha önceki yıllardaki mezun olmuş subayları TSK'den tasviye etmek için üç devreyi birden toplu olarak emekli edecek ve hizmet süresini 28 yıla indirecek kanuni düzenlemeleri siyasi otoriteye yaptırabilmiştir. Bunları ben demiyorum. Devletin savcısı diyor. Siyasi otoriteye yaptırabilmiştir. O siyasi otorite FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Onun başındaki kişi de FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ terör örgütüne teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dı. Herkes bilmeli bunu.
Soru 14, FETÖ ne zaman kendisini devletin tek fiili, hakimi görmeye başladı? Örgüt 2007'den sonra örgütlenmesini Erdoğan'ın sayesinde tamamlamış, operasyon hünerlerini ortaya koymuştur. Anayasa değişikliği örgütü devlet içinde çok ileriye taşımıştır. 12 Eylül 2010 sonrasında örgüt kendini devletin tek hakimi olarak görmeye başlamıştır. Bunu yaptıran Erdoğan'dır. Anayasa değişiklikleri için Gülen, 'ölüler bile mezarlarından kalkıp oy kullanmalı' diyordu. Biz o değişikliğe karşı çıkıyorduk, onlar desteklediler. 
 
"17-25'teki yolsuzlukların, alınan paraların, hortumun tamamı doğrudur" 
Soru 17. 17-25'te Erdoğan ve ailesinin rüşvet olaylarını herkes öğrendi. Yolsuzlukların, alınan paraların, hortumun tamamı doğrudur. Bunu söyledim diye dava açtılar. Avukatım tapeleri getirdi. Şimdi avukatımı FETÖ'cülükle suçluyorlar. Bizim kitabımızda geri adım atmak yok. 
Erdoğan, FETÖ ile barışma girişiminde bulundu. Fehmi Koru'yu Gülen'e gönderiyor. Koru yazısında 'Ertesi sabah Kısıklı'daki konutundan Tayyip bey randevu verdi. Konutuna gittim sabah. Aynı arzunun bizlerle birlikte onda da olduğu ortaya çıktı. Erdoğan hemen gidin görüşün' dedi. Niye barışmak ister? Daha fazla pisliği var onlar da ortaya çıkmasın diye.
Soru 18, 17-25 büyük yolsuzluk olayından sonra MGK'ya istihbarat örgütleri tekrar raporlar verdiler. 2,5 yıl içinde 15 kez MGK toplanıyor. Yine FETÖ raporları veriliyor.
 
"Devletin en kritik yerlerine atanmak için tek şart FETÖ'cü olmaktı"
Soru 19, Kozmik Odayı FETÖ'ye kim açtı? Bir kişinin talimatıyla açıldı, Recep Tayyip Erdoğan. Milletin vicdanına, ahlakına, adaletine sesleniyorum, devletin en mahrem sırlarını talimatla açtıramak vatan hainliği değil midir? 
Sayın İlker Başbuğ FETÖ'nün siyasi ayağını açıkladı mı? 25 Haziran'ı 26'ya bağlayan gecede kanun görüşüyor. Ordu FETÖ unsurlarını saptamış. Geceyarısı gelen yasaya Askeri şahıslar askeri suçlarda dahi sivil mashkemede yargılanacak' diyor. Çünkü FETÖ'cü hakimler buradaydı. Başbuğ 'Bu konu araştırılırsa siyasi ayak çıkar' diyor. Hayır efendim ayak takımı burda. Bugün bile Erdoğan bunu savunuyor. 
Devletin en kritik yerlerine atanmak için tek şart FETÖ'cü olmaktı. 
Mehmet Haberal hakkında dava açıldı. FETÖ'cü hakimler tazminata mahkum oldu. Tazmnatı devlet ödedi.
Tutuk, çekingen bir yargı sınıfı oluşmamalı, dedi Erdoğan. 
Soru 20, FETÖ ile gerçekten mücadele ediliyor mu? FETÖ ile samimi şekilde bir mücadele yapılmış değildir. Parası, kayınpederi olan dışarıda. 
 
"15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı kimler nerede görev alacaktı? Bu liste Erdoğan'da. Niye açıklamıyor?"
FETÖ'cü oldukları bilinen bylock'lular vardı. Bu listeleri niye açıklamıyorlar, niye FETÖ'yü koruyorlar. Hiçbir ayıklama yapmadan açıklayın. Açıklamıyorsan FETÖ'ye destek vermeye devam ediyorsun demektir. Arkadaşlarımız komisyonda dediler ki, bütün milletvekilleri, bakanlar neredeydi, diye. HTS kayıtlarını talep ettik, getirmediler. Bildikleri, korktukları bir şey var, HTS kayıtlarını getirmediler. 
15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı kimler nerede görev alacaktı? Bu liste Erdoğan'da. Niye açıklamıyorlar. TBMM araştırma komisyonu kuruldu.
Büyün olayları bilen 2 kişi var. Genelkurmay Başkanı ve MİT müsteşarı. Erdoğan FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkar diye göndermedi. 
FETÖ borsası kurdular. O borsayı kuranların arasında Erdoğan'ın avukatları da var. Fettah Tamince, Bankasya'ya para yatırdı, Zaman gazetesini aldı. Bank Asya'nın önünde geçeni tutukladılar Tamince Erdoğan'ın yanında protokolde oturuyor.
15 Temmuz araştırma komisyonu raporu niye açıklanmadı? 
 
FETÖ'nün siyasi ayağı tepede oturuyor. Hiçbir tartışmaya yer vermeyecek kadar net.
Zindaşti vardı, uyuşturucu ticareti yapıyor, siyasi baskılarla serbest bırakılıyor. Kim, Burhan Kuzu. Senin kuzuluğunu sevsinler. Cumhurbaşkanlığı hukuk politkaları kurulu üyesi. 
Bu ülkede namuslu savcılar da var. 15 Temmuz'u araştırmak için aylarını verdiler. Tamamı görevlerinden alındı. Bunlara rağmen kimse umutsuzluğa kapılmasın. Yerel yönetimlerde bu ülkenin yurttaşları dikta yönetiminde nasılsa demokrasiyi savunduysa inanın cumhuriyetin 100. yılında cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları